Зеленський «послав» бориспільського чиновника. Хто він такий і чому рознервувався президент?

Зеленський «послав» бориспільського чиновника. Хто він такий і чому рознервувався президент?
Зліва - Ярослав Годунок, якого Володимир Зеленський вигнав з наради

Під час представлення нового голови Київської ОДА Володимир Зеленський виставив із зали секретаря Бориспільської міської ради Ярослава Годунка, назвавши його розбійником.

Інцидент трапився у середу, 10 липня, у Бориспільській міській раді.

Що трапилось у мерії

Суперечка почалась з обговорення проблем Бориспільської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування.

«У мене питання: чому райадміністрація, обладміністрація, мер і Ви (до директора лікарні, - ред.) не сіли за один стіл?.. У людей запитали: жахливі умови, люди по три години сидять. Я ж запитався у людей: інсуліну немає... Чому ви поміняли інсулін? Людина каже: у мене тепер зору немає", – цитує Зеленського «Українська правда».

Коли слово взяв Ярослав Годунок, президент дорікнув йому за позу: «Будь ласка, сховайте телефон і підійдіть до мікрофону, скажіть: у чому проблема, як її вирішити. Я на телебаченні 20 років працював, знаю, що камера – це все, але зараз є важливіші питання».

Годунок заявив, що голова Бориспільської райадміністрації Олександра Туренко «віджав» у міста лікарню: зробив засновником лише район – і місто тепер не може вкладати в неї бюджетні кошти.

Зеленський заперечив, що можливе співфінансування.

Годунок заявив, що в лікарню купили надто дорогий мамограф і хочуть ще один купити, зайвий – а на міську раду «скинули» всі проблеми: і дороги, і пільги, і фінансування ліків:

«Мені не треба піар, все скинули на міську раду і на весь цей бюджет дотаційний. Ось чому нема грошей в лікарні».

Зеленський відповів: «Ці проблеми важливі, але у вас проблема одна – у Вашому обличчі – що Ви починаєте в цілому дуже багато говорити, не вирішуючи жодної проблеми».

Президент також сказав: «Коли людина дуже багато кричить, я зажди прошу знайти мені щось в інтернеті про неї. Я тут прочитав: газета – скажіть, правда це чи ні. Член «Батьківщини», секретар Бориспільської міської ради, раніше засуджений за ч. 3 ст. 142 ККУ – «розбій, поєднаний з нанесенням тяжких тілесних ушкоджень». Ярослав Миколайович, це Ви?».

«Вийдіть отсюда. Вийди отсюда, розбійник ти. Плохо чуєш мене? Я Вас спрашиваю, це Ви? Будете на райдміністрації кричати», – сказав Зеленський, коли Годунок почав сперечатися, і додав: «Англійською - еxit… Іди гуляй, Господи».

Годунка вивели з зали, а Зеленський перепросив присутніх за емоції: «Не люблю бандитів просто».

Що було після скандалу

«Зараз подзвоню Баканову (керівнику СБУ) з приводу цього чорта. Смс-ки, він каже», – сказав Зеленський російською, коли всі почали розходитися. Годунок, виправдовуючись, говорив, що президенту смс-ками шлють «дурниці».

Згодом чиновник заявив, що позиватиметься до суду на Зеленського через тиск.

«Не треба тиснути – я сам прийду. Прийду, будь ласка, здамся, готовий до обшуків, до всякої дурниці. Будь ласка, хай перевіряють. Я категорично за. Але після цього я обов’язково піду до суду», – цитує його «Українська правда».

Посадовець переконує, що подасть позов до президента «про образу честі і гідності» і поскаржиться до Державного бюро розслідувань.

Годунок пов’язує конфлікт із тим, що його конкурент на виборах до Верховної Ради, кандидат від «Слуги народу» Сергій Бунін не має достатньої підтримки.

Раніше чиновник агітував за Зеленського

«Проголосував за майбутнє моїх дітей, за процвітаючу Україну і чесного преЗЕдента», - написав він на своїй сторінці у фейсбуці 21 квітня.

«Я взагалі шокований… Ви бачили поведінку, я за цю людину голосував, я цю людину підтримав, я агітував за неї», – сказав Годунок.

Чи справді його судили за розбій

За інформацією УП, Святошинський райсуд Києва рішенням від 16 травня 2002 року засудив Ярослава Годунка до 5 років, бо той як водій машини «Беркуту» (МВС) брав участь у квартирних крадіжках, але звільнив від відбування покарання, встановивши випробувальний термін на 3 роки з урахуванням каяття і відшкодування шкоди.

За законом, судимість вважається погашеною після завершення терміну покарання.

Сам посадовець справу називає сфальсифікованою.

«Судимість погашена давним давно, але ця справа була фальсифікація проти мене мого керівництва полку «Беркут». Тоді мене переслідували за те, що я пішов проти свого керівника, який кришував наркопритон», – пояснює бориспільський чиновник.

Водночас, як свідчить вирок, яким Годунка засудили до умовного терміну, він частково визнав свою провину, серед пом’якшувальних обставин вказане його «щире каяття».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Рівненчанин презентував у Луцьку професію коваля
Наступна новина На «Бандерштаті» виступить Яніна Соколова
Останні новини
Схожі новини