Зеленський повідомив, де розмістять евакуйованих з Китаю українців

Зеленський повідомив, де розмістять евакуйованих з Китаю українців
Літак, на якому евакуюють українців із Китаю

Евакуйовані з Китаю українці житимуть два тижні у закритому медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах, що у Полтавській області.

Про це стало відомо із повідомлення президента України Володимира Зеленського у фейсбуці.

Нагадаємо, літак з евакуйованими укранцями вранці 20 лютого приземлився в аеропорту «Бориспіль» на дозаправку. Далі він має вирушити на Харків.

«Заходи безпеки – безпрецедентні. Зробили все можливе й неможливе, щоб гарантувати: вірус в Україну не потрапить. Декількох громадян не пустили на борт в Ухані, оскільки у них була трохи підвищена температура. Всі, хто піднявся на борт, у задовільному стані. Вони здорові, але мають пройти карантин і обсервацію протягом 14 днів», – повідомив Зеленський.

За його словами, медичний центр у Нових Санжарах, де житимуть евакуйовані, буде повністю ізольований та переведений на суворий режим бактеріологічної безпеки.

«Протягом двох тижнів це буде, напевне, найбільш охоронюваний об’єкт у країні. Співчуваю нашим евакуйованим, бо вже знаю, що таке перебувати під особистою охороною, а в них охорона буде набагато серйозніша, ніж у Президента», – сказав Зеленський.

Також він закликав не забувати про те, що «всі ми люди і всі ми – українці».

«Ми будемо боротися за кожного українця, який опинився у біді, – де б він не перебував. Рятувати, евакуювати, обмінювати. Україна не здаватиме своїх. Такою буде державна політика – я це гарантую. Але такою ж самою має бути й реакція суспільства – я на це дуже сподіваюся», – додав президент.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Назвали найкращі автомобілі, які можна купити у Луцьку до 10 000 $
Наступна новина У Луцьку подорожчала холодна вода. Пояснили чому
Останні новини
Схожі новини