«Жодних досліджень не було зроблено»: питання африканської чуми на Волині залишається відкритим

«Жодних досліджень не було зроблено»: питання африканської чуми на Волині залишається відкритим
фото ілюстративне, джерело: Вслух.ру

В деяких селах Волині люди заявляли про падіж свиней.

Однак у ветеринарній службі повідомили, що до них не надходило жодних звернень і скарг. Не зверталися селян і до представників влади на місцях, – повідомляє Район.Володимир-Волинський

Ситуацію прокоментував головний спеціаліст управління держпродспоживслужби у Володимир-Волинському районі Романа Сергієвича.

«Ми сьогодні вивчали ситуацію на місці, виїжджали у села, говорили з людьми, зустрілися із старостами цих населених пунктів. Були випадки захворювання, але ніхто з людей не звернувся до ветеринарів, аби ті засвідчили, що це саме африканська чума. Не зверталися люди також і до своїх старост, депутатів.

Люди самі діагностували цю хворобу і самі проводили лікування. Один злякався, інший запанікував...В результаті пару голів дорізали. Не розумію, що заважало людям звернутися до ветслужб та представників влади, щоб вчасно почати вирішувати проблему», - каже Роман Степанович.

Як повідомив Сергієвич, наразі представники служби щодня моніторитимуть ситуацію.

«Будемо виявляти факти загибелі тварин, одразу ж відправлятимемо зразки у спеціалізовані лабораторії, аби встановити справжню причину падіжу тварин. Наразі ми не можемо зробити висновок, що тварини загинули через африканську чуму свиней, бо жодних досліджень не було зроблено. До того ж, у лабораторію повинні йти зразки тварин, які не приймали жодного лікування», - пояснює головний спеціаліст управління.

Проте паніка серед місцевого населення так і не вщухає, люди кажуть, що найбільше бояться хворої дичини. Бо, за їхніми словами, в лісах дуже багато трупів диких кабанів. Наразі дичина живиться на полях, а після збору урожаю всі ринуть поближче до людей. І тоді, кажуть, свійських тварин вже не вберегти.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Найдорожчі авто світу: які вони?
Наступна новина Ангіограф Philips вартістю майже 620 тисяч доларів – уже у ВОКЛ
Останні новини
Схожі новини