Жодного автоматичного стягнення штрафів за неоновлення даних не буде — Міноборони

Жодного автоматичного стягнення штрафів за неоновлення даних не буде — Міноборони

Закон України та інші нормативно-правові акти не передбачають процедуру автоматичного накладання штрафів, зокрема з тих військовозобов'язаних громадян, які не оновили до 16 липня свої дані в ТЦК, ЦНАПі або в мобільному додатку "Резерв+". 

Про це 14 липня заявив директор Департаменту кадрової політики Міноборони України Марк Андрусяк, передає FOCUS.UA.

Чиновник пояснив, що згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, передбачено накладання штрафу за відповідні порушення протягом від трьох місяців з моменту його виявлення до одного року з моменту його вчинення.

Щодо ситуації, коли військовозобов'язаний не оновив дані з поважних причин, то Андрусяк зауважив таке. На сьогодні продовження строку оновлення даних для таких осіб українським законодавством не передбачено.

Іншими словами, навіть якщо такі громадяни, наприклад, були на лікарняному, або мали інші поважні причини, вони і в цьому випадку вважатимуться правопорушниками і будуть оштрафовані.

Однак такі особи можуть опротестувати штраф у суді, надавши документи, які свідчать про його поважні причини.

"Повноваження накладати штрафи мають виключно Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, — наголосив Андрусяк, підкресливши, що складати протокол на стягнення штрафів може начальник ТЦК.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як підготуватися до забігу «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України»
Наступна новина Війна і любов: військовий з Волині одружився зі своєю коханою
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні