Зима близько: вночі переведуть годинники

Зима близько: вночі переведуть годинники
Джерело фото - Гордон

У ніч на неділю, 28 жовтня Україна перейде на зимовий час: о 4 ранку стрілки годинника слід перевести на годину назад.

Такий перехід відбувається згідно з постановою Кабміну, прийнятою у 1996 році. У документі сказано: годинник українці переводять двічі на рік: в останню неділю березня о 3:00 на годину вперед і в останню неділю жовтня о 4:00 на годину назад.

Літній і зимовий порядок обчислення часу вперше був введений у Великобританії в 1908 році для економії і більш раціонального розподілу електроенергії протягом доби.

В СРСР перехід на зимовий час і назад регулярно здійснювався з 1981 року. Сьогодні понад 110 країн світу переходять на літній і зимовий час.

Єврокомісія пропонує припинити практику переходу на літній і зимовий час у країнах-членах ЄС, починаючи з 2019 року. Але рішення поки не прийнято. Нагадаємо, в 2011 році Верховна Рада намагалася скасувати переведення годинників на зимовий час в Україні, але під тиском громадськості прийняту постанову скасували.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Минуле й сьогодення Любешівщини: на Волині планують відкрити оригінальний музей
Наступна новина У Луцьку автомобіль ледь не «вилетів» на приватне подвір'я
Останні новини
Схожі новини