Злісним аліментникам заборонили полювати і водити автомобіль

Злісним аліментникам заборонили полювати і водити автомобіль

За рішенням суду неплатникам аліментів буде заборонений виїзд за кордон, керування автомобілем, користування зброєю та полювання.

Верховна Рада прийняла закон щодо посилення захисту прав дітей за допомогою нового порядку примусового стягнення заборгованості по сплаті аліментів. Проект закону №7277підтримали 294 народних депутата.

Згідно із законом, суд може обмежити неплатника аліментів у праві виїзду за межі України, праві керування транспортними засобами, праві користування вогнепальною мисливською зброєю.

Законом також встановлюється, що той з батьків, з яким за рішенням суду живе дитина, самостійно вирішує питання тимчасового виїзду дитини за межі України на строк, що не перевищує одного місяця.

У разі шестимісячної заборгованості по сплаті аліментів питання тимчасового виїзду дитини за межі України на термін, що перевищує один місяць, самостійно вирішує той з батьків, з яким проживає дитина.

Раніше міністр юстиції Павло Петренко представив до парламенту законодавчі зміни. "Цифри вражають. Зараз в органах юстиції понад 600 тисяч виконавчих проваджень проти тих осіб, які ухиляються від сплати аліментів", - сказав міністр під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

Міністр повідомив про те, що в запропонованому законопроекті запропоновані наступні зміни: заборона виїзду за кордон при заборгованості за шість місяців, заборона керувати автомобілем, заборона на користування зброєю та полювання.

"Не платиш аліменти – не маєш права на кого полювати", - зробив висновок міністр.

Також Мін'юст пропонує ввести суспільно-корисні роботи для злісних неплатників аліментів.

"Ще одне нововведення, яке робить Міністерство юстиції, це публічний реєстр злісних неплатників аліментів", - сказав міністр.

Детальніше про новий закон про аліменти читайте в статті Юлії Дузь "Боротьба зі злісними неплатниками аліментів: захист прав дитини або неприкритий піар?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині розшукують підлітка, який пішов до школи та не повернувся
Наступна новина У Луцькому технічному виші відкрили обеліски студентам, які загинули, захищаючи Україну. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини