Волиняни сплатили майже 48 мільйонів боргу за аліменти

Волиняни сплатили майже 48 мільйонів боргу за аліменти
джерело фото: politeka.net

Із початку року у Волинській області за виконавчими документами з людей, які ухилялись від сплати аліментів, стягнули 47785981 гривню. З них за липень – 4594119 гривень.

Про це стало відомо 9 серпня під час прес-конференції у Волинській обласній раді.

Начальник головного територіального управління юстиції в області Олег Тимченко повідомив, що 26 млн грн. стягнули після введення в дію нових ініціатив щодо посилення відповідальності за несплату аліментів.

Олег Тимченко сказав, що з нетерпінням чекає 29 серпня, коли стане чинним другий пакет законів #ЧужихДітейНеБуває, який передбачає штрафні санкції за несплату аліментів. Станом на 1 серпня 2018 року у виконавчій службі Волині на виконанні перебувало 10839 виконавчих документів про стягнення аліментів. Із них за 4203 документами розмір боргу перевищує суму платежів за три місяці, за 3827 – за шість місяців, за 3151 – за рік.

За 144 виконавчими документами боржники перебувають у розшуку, за 42 – у місцях позбавлення волі. У понад двох тисячах випадків стягнення коштів з неплатників ускладнене через відсутність майна або через те, що боржник веде аморальний спосіб життя.

На сьогоднішні й день 7 волинян відпрацювали борг, виконуючи суспільно-корисні роботи. Завдяки цьому погасили заборгованість на суму 10162,08 грн.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Донбасі загинув молодий військовий із Луцька
Наступна новина У місті на Волині молодики в парку поперекидали лавки. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини