Знову за старе: чому не варто боятися популярних міфів про мікрохвильові печі

Знову за старе: чому не варто боятися популярних міфів про мікрохвильові печі

Мікрохвильова піч була винайдена понад 80 років тому, а моторошні міфи про шкоду її використання продовжують існувати і по цей день. Можливо, вся справа у незвичайному походженні СВЧ-пічки – вона (як і велика кількість інших побутових пристроїв) була створена і запатентована американським військовим.

Здавалося б, у XXI столітті навряд чи хтось повірить у легенди про прибульців, канцерогени, «мертву» їжу та радіоактивне випромінювання. Втім, знаходяться споживачі, які досі з побоюванням ставляться до корисного пристрою, призначеного для нагрівання, розморожування та приготування їжі.

Насправді ж боятися абсолютно нічого – більшість міфів про мікрохвильові печі не має жодного раціонального підґрунтя, а ті теорії, які все ж близькі до реальності, зазвичай, перебільшені у кількадесят разів. Придбати якісні і цілком безпечні вбудовані мікрохвильовки Gorenje на сайті https://www.moyo.ua/.

Спростування п’яти найпопулярніших міфів про СВЧ-пічки

  • Розігрівання в мікрохвильовці негативним чином впливає на склад продуктів. Так-так, мова йде про появу тих самих славнозвісних канцерогенів, яких так бояться прихильники здорового способу життя. Звичайно, до реальності казка про канцерогени не має жоднісінького відношення. Склад їжі, розігрітої у СВЧ-пічці, справді може дещо змінюватися лише за однієї умови – якщо розігрівати чи готувати її у нестійкому до високих температур посуді (наприклад, пластикових контейнерах чи одноразових тарілках).
  • Під дією випромінювання мікрохвильовки клітини продуктів «помирають», а отже, їжа перестає бути «живою». Очевидно, що теорія існування як «живої», так і «мертвої» їжі – це всього лише вдалий крок маркетологів, вигаданий для привернення уваги до певних категорій продуктів. Клітинний склад страв до і після процесу нагрівання залишається незмінним.
  • Мікрохвильова піч – одна з найголовніших причин появи онкологічних захворювань. Можливо, мікрохвильовка дійсно може спровокувати появу якогось захворювання, але для цього потрібно, як мінімум, провести поряд з нею (не відходячи ні на хвилину) кілька місяців свого життя. У іншому випадку ймовірність захворіти на рак через СВЧ-піч зменшується до нуля.
  • Мікрохвильовок варто боятися через радіоактивне випромінювання. Нескладно здогадатися, що ніякої радіації очікувати від мікрохвильової печі не варто – випромінювання, яке використовується для нагрівання їжі, є цілком безпечним для користувачів.
  • Мікрохвильова піч знищує всі вітаміни, що входять до складу продуктів харчування. Звичайно, під час будь-якої термообробки більшість продуктів втрачає частину своїх корисних властивостей. Втім, науково доведено, що під час нагрівання в СВЧ-печі зникає лише ¼ всіх вітамінів, у той час як звичайнісінька варка «відбирає» майже половину.

Досі боїтеся мікрохвильовок як вогню? Можливо, саме час переглянути свої погляди на цей дійсно корисний девайс та відмовитися від зайвої категоричності?

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Знайшли солдата, який зі зброєю втік з військової частини на Волині
Наступна новина Зеленський збрехав на дебатах, що не був у Росії з початку війни, – «Схеми»
Останні новини
Схожі новини