Зробіть так, щоб мама не плакала, - діти покійного атовця з Волині написали лист Порошенку

Зробіть так, щоб мама не плакала, - діти покійного атовця з Волині написали лист Порошенку
Дружина Івана Тричука з дочками (фото: Фейсбук)

На Волині діти, тато яких загинув у зоні проведення АТО, просять Президента України Петра Порошенка, аби їх матері таки виплатили компенсацію за смерть їх батька.

Про це розповів волинський адвокат Василь Нагорний у своєму Фейсбуці.

Нагадаємо, учасник АТО Іван Тричук наклав на себе руки 24 вересня 2014 року вночі в Луцькому гарнізонному військовому шпиталі. У нього залишилась дружина та двоє маленьких дочок – Катерина та Вікторія. Зараз Вікторії 7, а Катерині 6 років.

До цього часу сім’ї не вдалось отримати компенсацію за смерть чоловіка, розповів адвокат.

«Ця родина 4 роки !!! добивалась статусу родини загиблого! Не думаю, що вони заслужили на те, щоб 4 роки «вибивати», «відсуджувати» у чиновників, яких захищав їхній батько кошти, які полегшли б їм життя. Діти переконані, що за наказом, Головнокомандуючого прискіпливі чиновники з Міністерство оборони України знайдуть вірний вихід із законодавчої колізії та відшукають можливість виплатити компенсацію», – розповів адвокат.

Тож діти написали лист до Петра Порошенка, у якому просять вирішити їх проблему.

Текст листа подаємо без змін:

«Пане Президент, я знаю, що ви найголовніший Україні і можете все! Пишуть вам Вікторія і Катруся. Ми хочемо попросити у вас допомоги. Мій тато Іван Тричук 2104 році воював і захищав Україну. Він був сміливим, добрим, відважним. Ви його нагородили орденом за Мужність, але він його не отримав, а віддали його нашій мамі. Бо коли тато приїхав з війни, то він так там стомився, що йому стало погано. Тата забрали в госпіталь, але там не було потрібних ліків і тато помер.

Пане Президент тепер мама працює цілими днями, щоб ми все мали, але вона теж втомлюється дуже. Вона каже, що має так працювати, бо нам не хочуть в міністерстві оборони дати компенсацію за татову смерть. Мама постійно показує папірець де написано, шо татове захворювання і смерть були за Батьківщину , а значить за Україну.

Ми дуже боїмося тепер, щоб маму теж не забрали в лікарню. Петро Олексійович скажіть своїм міністрам щоб віддали нашу компенсацію і щоб мама більше неплакала, бо тато захищав Батьківщину.
Дякуємо! Слава Україні!
»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині матір з 5 дітьми залишилися без даху над головою
Наступна новина На Волині обікрали квартиру на 300 000 гривень
Останні новини
Схожі новини