Звільнився з армії і став бізнесменом: луцький атовець заробляє на деревах

Звільнився з армії і став бізнесменом: луцький атовець заробляє на деревах

Лучанин Роман Новосад після повернення з війни на сході України почав займатися садівництвом.

Він навчався на агрофорумі, який організовували волонтери для учасників АТО. Тепер колишній військовий вирощує плодові дерева різних сортів. Про це йдеться у сюжеті UА:Волинь.

Роман Новосад в зону бойових дій потрапив влітку 2014 року. 

«Стояли ми поблизу Волновахи. Я був у радіотехнічних військах. Наша основна задача – спостереження за повітряними об’єктами, які пролітають в зоні АТО, підлітають до кордонів України. Тобто ми захищали небо», – розповів чоловік.

Після повернення із війни, розповів Роман, шукав справу до душі. Товариш порадив займатися садівництвом. У селі Угринів Горохівського району на батьківському городі 3 роки тому атовець посадив свій перший сад.

«Сам садок посаджений у 2016 році. Це були перші дерева. Мені подарував саджанці друг, який займався саджанцями. Я спробував, виходить. Мені подобається це заняття... Росте тут черешня, вишня, абрикос, персик, слива, алича, є гібриди вишні. Є також шовковиця, ожина», – зазначив чоловік.

Навики садівництва освоював з друзями на Агрофорумі, який організовували волонтери для учасників АТО. Чоловік додав, що садити дерева та прищеплювати їх допомагають батько та брат.

Щоб компенсувати вкладене, цієї осені чоловік планує почати продавати дерева.

Після повернення з війни час від часу поправляє здоров’я у госпіталі ветеранів війни.

«Тут, у госпіталі, знайшов своє кохання, свою дружину Лесю. Вона давали уколи, ставила капельниці мені», – розповів чоловік.

«Треба бути зайнятим, не треба впадати у відчай, завжди можна щось знайти», – підсумував Роман Новосад.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Померла собака Белла, яку рятували всім Луцьком
Наступна новина Спустилися під землю, але не працюватимуть: нововолинські гірники страйкують
Останні новини
Схожі новини