Головний дорожник Волині розповів, чому на місцеві дороги виділяють мало грошей

На 6500 кілометрів доріг Волині щороку виділялося 100 мільйонів гривень.

Про це директор департаменту інфраструктури і туризму Волинської ОДА Іван Мирка розповів під час свого інтерв’ю «Першому».

«Коли я прийшов на посаду, казав: «Хто буде звертати увагу на дороги, той стане національним героєм». Адже якісні дороги повинні стати нашою національною ідеєю. Усе просто – 6500 кілометрів доріг. На них виділялося щороку 100 мільйонів гривень.

На дороги місцевого значення Укравтодор взагалі не звертав увагу. Максимум – грейдерування», – сказав Іван Мирка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Не робити об’їзну – це приректи місто на величезний транспортний потік», - Іван Мирка

За його словами, коли ці дороги об’їжджали, дивилися та інспектували, то було розумілим, що інколи нема з ким говорити про це. Коли та дорога лісом заросла і там немає ніякого покриття… Чи коли ґрунтова дорога пішла в іншу сторону, а, дивлячись на карту, проектанти говорять: «вона тут ліворуч має йти».

«Нам на адміністрацію скинули все отаким «болотом». Раніше просто не звертали уваги на ці дороги, бо були першочергові завдання: зробити міжнародні, національні та регіональні дороги, які повинні ремонтуватись у першу чергу. Коштів виділяли мало. Тому звичайно до місцевих доріг нічого не доходило», – пояснив директор департаменту інфраструктури і туризму Волинської ОДА.

«Проблема ще й в тому, що не було спеціального закону, який би фінансував дорожню галузь з чітких видів податків. Сьогодні ця реформа запущена, є дорожній фонд. Так, його не вистачає. Такого самого дорожнього фонду у тій же Польщі теж не вистачає, тому вони залучають європейські кошти. Але перший крок вже зроблено», – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іван Мирка розповів про дорожній фонд, вартість кілометра асфальту і якою буде «цукерочка» у Шацьку


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку художниця за ніч намалювала картину для Філарета. ФОТО
Наступна новина Ігор Палиця розповів, скільки Волинь може заробляти на бурштині
Схожі новини