Різдво на заводі. У Луцьку стартував новий фестиваль «Вітраж-Вікенд»

У Луцьку на території заводу «Електротермометрія» влаштували дводенний різдвяний фестиваль «Вітраж-Вікенд».

Він відбувається 25-26 грудня на вулиці Ковельській, 40.

На двох тисячах квадратних метрів облаштували фуд-корт, кілька фотозон, спікерзону, локацію для танців, зону для кінопереглядів, а також ярмарок крафтових товарів.

«Ідею обговорювали давно. Особисто я її виношувала близько двох років, а навесні цього року ми нарешті написали концепцію. Головна умова була – знайти приміщення у промзоні в центрі міста. Фактично «Електротермометрія» – єдиний варіант, що відповідає цим вимогам», - розповідає організаторка фестивалю Юлія Євпак.

Це приміщення заводу давно не використовується. Опалення немає, але на «Вітражі» є чим зігрітися: у перший день тут запалював оркестр прикордонного загону та кілька місцевих діджеїв. На фуд-корті пропонують глінтвейн та міцні наливки.

З детальною програмою на неділю, 26 грудня, можна ознайомитися тут. Гостей чекатимуть з 12:00 до 22:00.

На фестивальному ярмарку – 36 брендів. Усі, окрім взуттєвого ІКОСу, народилися після Революції Гідності. Усі, окрім одного, родом з Луцька.

Читати також: Взуттєвий бренд Ікос зробив крок до добрих справ через ілюстрації

Лише засновники «Lay Bottle» приїхали на «Вітраж-Вікенд» з Ужгорода. Вони «рятують» використані скляні пляшки з ресторанів і роблять з них посуд, люстри, підсвічники, ялинкові прикраси, декоративні маски.

«Наша історія розпочалась з карантином. Вероніка займається середньовічними танцями, я музикант, гітарист гурту Chalamada, але з початком локдаунів цю роботу ми фактично втратили. Тому вирішили спробувати себе у новій справі, тим паче, що раніше я мав у Хусті (місто на Закарпатті) вітражну майстерню. Зрозумів, що з пляшок можна робити багато всього: не лише корисні побутові речі, а й ті ж вітражі», - розповідає співзасновник «Lay Bottle» Василь Полажинець.

Василь Полажинець та Вероніка Вітерець приїхали на «Вітраж-Вікенд» з Ужгорода

Також на фестивалі можна купити кераміку, прикраси, листівки, свічки, різні види солодощів та делікатесів, наприклад, варення з соснових шишок, одяг та взуття.

Квиток на один день «Вітраж-Вікенду» коштує 105 гривень. Виручені гроші передадуть Фонду боротьби з раком, який допомагає хворим дітям, а також організовує виїзні обстеження для дорослих. Його засновниця Марія Адамчук-Коротицька – співорганізаторка фестивалю.

Більше про роботу фонду можна прочитати тут: «Лікарю, в мене рак?». Благодійний фонд безплатно обстежує волинян у селах


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Львівщині вибухнув будинок. 4 людей та дитина потрапили до лікарні
Наступна новина За минулу добу виявили 2 810 хворих на ковід українців. Одужало – 1 832
Схожі новини