У Луцьку другокласник захворів на менінгококову інфекцію

Фото ілюстративне

У Луцьку в другокласника запідозрили генералізовану форму менінгококової інфекції.

Захворювання почалося гостро з  підвищення температури тіла до понад  39 градусів,  головного болю,  болю в м’язах, інтоксикації, пізніше на тілі з’явився висип. Про це повідомляє Волинський ОЛЦ МОЗ України

Нагадаємо, через аномально теплу погоду волинян атакують кліщі

Дитину госпіталізували у відділення інтенсивної терапії обласної інфекційної лікарні. 

Лікарі провели епідеміологічне розслідування вогнища менінгококової інфекції в навчальному закладі.  

Хворих на менінгококову інфекцію серед контактних не виявили. Організували протиепідемічні заходи  з локалізації та ліквідації вогнища інфекції за місцем навчання та проживання. 

Щеплення для профілактики менінгококової інфекції в Україні не входить до Календаря профілактичних щеплень як обов’язкове, а належить до рекомендованих.

Довідково

Менінгококова інфекція  –  гостре інфекційне захворювання  з групи інфекцій дихальних шляхів з різноманітними клінічними проявами (від локалізованих до генералізованих форм хвороби), що викликається менінгококом.

Зазвичай проявляється у вигляді менінгіту, або менінгококцемії. Джерелом менінгококової інфекції  являється  лише людина. 

У Волинській області захворювання менінгококовою інфекцією реєструють щорічно. У 2019 році зареєстровано ріст захворюваності  в 2,4 рази, показник захворюваності  на Волині в 2 рази вищий від середнього по державі.

Читати також: Захистити і себе, і дитину. Волинські лікарі закликають вагітних жінок зробити щеплення від грипу


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З'явилася карта продажу електронних квитків у Луцьку
Наступна новина У Луцьку уже встановили 21 автомат, де можна купити електронний квиток. Адреси
Схожі новини