Завтра у Луцьку – ярмарок сирів, ковбас, хліба і меду. Ми дізналися, що там буде цікавого і смачного

До Луцька з’їдуться виробники ковбас, сирів, хлібу, медовухи та інших продуктів з усієї Волині.

Ярмарок «Волинь запрошує та пригощає» відбудеться у суботу, 21 грудня у Палаці учнівської молоді (вул. Шопена, 18). Триматиме подія з 12:00 до 19:00. 

«Це ті, що справді роблять «як удома». Ті, кого прийнято рекомендувати рідним і близьким. Добре, що на Волині є виробники смачних і справді якісних продуктів. І добре, що вони з’їдуться до Луцька, аби тут представити свою продукцію» – кажуть організатори.

Організатори розповіли «Першому», що саме там можна придбати.

Сири

Органічні сири «Старий Порицьк» давно знають далеко за межами Волині.  М’які сири «Бринза», «Качота», «Халумі», «Сулугуні» будуть ідеальним інгредієнтом до салатів, хачапурі чи канапе. Тверді сири «Старопорицький» або ж «Чедер» слугуватимуть за вишукану закуску.

Читати також: Як працює перша на Волині органічна сироварня

У виробника Наталії Видрич із Ратнівщини замовляють сири з усієї області, а цієї суботи її можна буде знайти на ярмарку. Вона пропонує відвідувачам свої коронні страви: моцарелу, сир із пажитником та із трав, мармуровий і вершковий. 

Уже вкотре у ярмарках Волині беруть участь виробники з Рівного – «Гощанська долина сиру» та YIRA. Минулого року під час ярмарку сирів навколо їхньої продукції зібралося найбільше поціновувачів, багатьох видів навіть не вистачило усім охочим. 

Ну, а натуральне вершкове масло «Шацького молокозаводу» – завжди серед поціновувачів і розходиться «на ура». 

М’ясо, ковбаса

Асортимент виробів із копченого, сиров’яленого м’яса, домашні ковбаси представлять «Домашній мацик» та виробник Юрій Попко із Локач. Поживні, а головне, якісні продукти для справжніх гурманів.

Випічка, солодощі

Торти, солодкі сувеніри, хлібобулочні вироби та солодощі представлять «Теремно Хліб», виробники із Шацька Ірина Данилюк та Рожища Оксана Гордіюк.

Читати також: Мурал, спортзал та Ілон Маск: історії з «Теремно-Хліб»… не про хліб. НА ОФІСІ

Мед, медівка, прополіс...

Якісні екологічно чисті меди та всеможливі вироби бджільництва, як-от медівки на будь-який смак і настрій, прополіс, маточне молочко, забрус представлять волинські пасічники з ГО «Братство бджолярів землі Волинської», Сергій Андрійчук із Локачинського району. 

Читати також: «Моя мета – показати людям дорогу до вулика». Історія успіху волинського бджоляра-бізнесмена

Магазин «Бджільництво» обіцяє потішити відвідувачів запашним медом і пергою, які нагадають про тепле літо і сповнять такими потрібними в цю пору вітамінами. 

Пастила

А тим, хто дуже прагне відмовитися від солоденького і шкідливого, підійде пастила від виробника «Еcо світ». Чому пастила така корисна? Бо не містить цукру, барвників, ароматизаторів, а натомість складається із фруктів, ягід горіхів, насіння та спецій.

Пастила – це також неймовірно смачно. Та в цьому можна переконатися, лише скуштувавши.

      *       *       *

Ярмарок відбувається в рамках проекту «Використання польського досвіду для підтримки розвитку агротуристичних послуг у Волинській області», одним із завдань якого було збільшення туристичної привабливості громад. Саме тому на ярмарку представлені не лише виробники, але і ОТГ-учасники проекту, а саме Голобська, Торчинська та Цуманська. Вони представлять лучанам свої унікальні продукти, за якими в інших день доведеться їхати вже до громад.

Продукція равликової ферми

Торчинська равликова ферма давно приваблює мандрівників, і спеціально для ярмарку в Луцьку місцеві майстри пропонують ознайомитися, скуштувати або ж використати в господарстві чи як прикрасу свої вироби. 

Читати також: Під Луцьком працює равликова ферма. Тварин продають у ресторани і на консервні заводи

Окрім місцевих традиційних страв, відвідувачам запропонують кілька позицій унікальних «равликових» виробів: тут і мило ручної роботи, і вироби з полімерної глини, і виставка, й органічна косметика.

      *       *       *

Малинове вино, домашні ковбаси, мед з хлібом родом із Голоб представлять місцеві господині і господарі. 

І, звісно, під час ярмарку не обійдеться без новорічної музики, хорошого настрою та приємних закупівель, тому що свята потрібно зустрічати смачно та зі своїми!

Захід відбудеться за підтримки Міністерства закордонних справ Республіки Польща в рамках програми «Польська допомога» в галузі розвитку. Підтримує ініціативу Генеральне Консульство РП у Луцьку та Департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Призначили керівника Володимир-Волинської прокуратури
Наступна новина Усі гральні заклади України припиняють роботу
Схожі новини