«Моя мета – показати людям дорогу до вулика». Історія успіху волинського бджоляра-бізнесмена

«Моя мета – показати людям дорогу до вулика». Історія успіху волинського бджоляра-бізнесмена
Володимир Дмитрук під час зустрічі у «Клубі успіху»

Підприємець, голова «Бджолярського кругу», заступник голови «Гільдії медоварів України», віце-президентом Спілки пасічників України, власник закладу «Медова хата» у Луцьку Володимир Дмитрук розповів, як досяг успіху у своїй справі.

Про це йшлося 17 грудня під час зустрічі з ним у рамках проєкту «Клуб успіху», започаткованого Волинським обласним центром зайнятості спільно із клубом «Цитра».

Навіщо організували «Клуб успіху»

За словами директора обласного центру зайнятості Романа Романюка, у є чимало цікавих волинян, які мають яскраві історії власного успіху, вміють робити роботу з душею.

«Дуже багато людей зверталися до нас із проханням організувати майданчик для того, щоб цікаві підприємці могли ділитися досвідом досягнення успіху. Так у нас разом із клубом «Цитра» виникла ідея розпочати проект «Клуб успіху», – повідомив Роман Романюк.

Мета його, каже директор центру зайнятості, – щоб успіх став ближчим до населення, щоб люди могли почерпнути щось нове і цікаве для себе.

«Можливо, когось це надихне на самостійну зайнятість і розвиток улюбленої справи», – зазначив він.

«Зараз просто не уявляю себе без бджільництва»

За рік в Україні виробляють понад сімдесят тонн меду. На зовнішньому ринку попит на нього сформувався вже давно. Найбільше цей український продукт бджільництва імпортують до Європи та Сполучених Штатів Америки. Україна – перший виробник меду в Європі та п’ятий у світі.

На Волині ця галузь теж користується популярністю.

«Свого часу я сам був безробітним. Однак знайшов себе у бджільництві і зараз просто не уявляю себе без цього, – розповів Володимир Дмитрук. – Я не агітую всіх ставати бджолярами. Лише хочу власним прикладом показати, що, якщо загоришся якоюсь ідеєю – можна абсолютно змінити своє життя, уявлення про світ, знайти свою улюблену справу і більше ніколи не працювати, а лише отримувати задоволення від того, що ти робиш. Моя мета – показати людям дорогу до вулика», – каже Володимир Дмитрук.

За «солодку» справу чоловік взявся у 1998 році.

«У мене вчителя не було. Мене вчили книжки, адже тоді не мав ні комп’ютера, ні Інтернету. Я почав шукати пасічників, із якими можна було поспілкуватися. Так поступово у нас сформувалася своєрідна спілка за інтересами, з якої згодом ми створили Братство бджолярів Землі Волинської «Ройовий стан», і з 2004 року до сьогодні ми щомісяця збираємося. Вже стали родиною і називаємо один одного братчиками», – з усмішкою розповідає пасічник.

Читати також: Питний мед із Луцька визнано одним із кращих у світі

«Треба рекламувати не пігулки і лікарські засоби, а мед»

Сьогодні Володимир Дмитрук може розповісти все про весняні, літні та осінні меди, про смаколики та напої з меду, різні пасти та суміші з пилком, який багатий на вітаміни, амінокислоти, макро- і мікроелементи.

Також бджоляр знає все про лікувальні та косметичні засоби з меду, які виводять радіонукліди, відновлюють імунітет, лікують, зберігають силу, здоров’я, красу та молодість. А ще розкаже, як відрізнити справжній продукт бджільництва від сфальсифікованого.

«Сьогодні треба рекламувати не пігулки і лікарські засоби, а мед. Бо це справжні природні ліки. Повірте, що міцний імунітет дає не жменя пігулок, а чайна ложечка меду вранці. Мед зберігає красу, зміцнює здоров’я і продовжує молодість», – переконаний спікер.

Володимир Дмитрук щиро полюбив власну справу, він ладен розповідати про бджільництво годинами, бо знає про нього все. Щасливий, що знайшов однодумців на Волині та зробив хобі справою усього життя.

Сьогодні Володимир Дмитрук – голова Братства бджолярів Землі Волинської «Ройовий стан», заступник голови «Гільдії медоварів України», голова «Бджолярського кругу», віце-президент Спілки пасічників України, власник закладу «Медова хата».

Він не лише продає продукти бджільництва, але й охоче розповідає гостям магазину про бджолярство і мед, частує смаколиками і чаєм.

«Медова хата» за шість років своєї роботи вже стала своєрідним центром культури і улюбленим місцем туристів у Луцьку.

Подібні зустрічі відбуватимуться щовівторка у клубі «Цитра». Наступною своєю історією успіху поділиться майстриня солодкої справи Оксана Гордіюк із Рожищенського району. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Підприємці Старого ринку знову збираються мітингувати під Луцькрадою
Наступна новина Показники лічильників і гарячої, і холодної води прийматиме «Луцькводоканал»
Останні новини
Схожі новини