Як працює перша на Волині органічна сироварня. ВІДЕО

Як працює перша на Волині органічна сироварня. ВІДЕО

У селі Старий Порицьк, що в Іваничівському районі Волинської області, працює ферма, яка на перший погляд може показатся звичайної, проте це не так.

Корівники, доїльні апарати, молоко, а з нього – сир та масло. Якщо приглянутися ближче – тут виготовляють єдині в області органічні молочні продукти, й лише півроку тому відкрили першу у Західній Україні органічну сироварню, повідомляє Agronews.

Президент громадської спілки «Органічна Україна» Олена Березовська заявила наприкінці 2017-го року, що «Старий Порицьк» є другим в Україні найкращим органічним фермерським господарством.

Як же вдається такому непримітному, здавалося б, підприємству у Іваничівському районі досягти такого рівня якості?

ТОВ «Старий Порицьк» – у минулому звичайна ферма. Проте у 2010 бізнесмен, виходець з Іваничівщини Валентин Обштир перетворив її у повністю органічну, інвестуючи кошти. Від трави, яку їдять корови, до кінцевого продукту – молока, сиру, масла – тут все органічне. Упродовж шести років тут лише продукували сировину, тобто молоко. З 2017 року тут відкрили першу у Західній Україні органічну сироварню.

Органічне підприємство – органічне у всьому. «Старий Порицьк» доглядає за своєю землею і використовує під час її обробки виключно органічні речовини.

Догляд за коровами здійснюється нетипово. Вони не прив’язані, у теплий період випасаються вільно на пасовищах, у холодний – в корівнику. Годують корів кормами, в теплі пори року додають якусь зелену культуру, – розповідає Микола Юсковець.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У США розробили комп`ютерний симулятор збройного нападу. ВІДЕО
Наступна новина Унікальний Rolls-Royce за 7 тисяч доларів: відео
Останні новини
Схожі новини