«Гармидер» створить виставу про польсько-український кордон

«Гармидер» створить виставу про польсько-український кордон

21 жовтня до Кракова приїжджав волинський театр «ГаРмИдЕр».

Його учасниці спілкувалися з жінками, слухали їх історії, з яких згодом створять  виставу про польсько-український кордон та його плив на життя людей, – пише uainkrakow.  

«Це буде документально-художня вистава про кордон та його вплив на життя людей. Робоча назва проекту «Кордон». Ми досліджуємо, як кордон відбивається у людських думках, серцях, на їх долі.

Як люди ставляться до нього та як він безпосередньо творить історії життя простих людей. Зосередилися ми на українсько-польському кордоні, адже він нам є найближчий географічно (все ж ми з Волині)», – розповідає Марія Доманська, учасниця «ГаРмИдЕру».

Протягом дня гості з Волині спілкувалися з багатьма жінками, як українками, так і польками. Вони намагатимуться створити узагальнені образи для героїв вистави, прем’єра якої буде вже 9 грудня у Луцьку.

«У нас на Волині за кордон, зокрема до Польщі, зараз частіше їдуть усе ж чоловіки. У прикордонних зонах у заробітках, пов’язаних з постійним перетинанням кордону, задіяні фактично всі, хто досяг повноліття.

Ми не можемо втиснути у виставу всі аспекти і не можемо подивитися на кордон одночасно із усіх кутів зору. І ми вирішили, що жіночий погляд буде найгострішим і найчуттєвішим. Для нас було важливо, щоб це був погляд жінок по обидва боки україно-польського кордону», – розповідає режисер Руслана Порицька.

Підтримує проект Консульство Республіки Польща у Луцьку.

Ольга Менько

Титульне фото: Ірина Деркач


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани можуть платити за тепло частинами
Наступна новина Відома модель XL з Волині на популярному телешоу зваблюватиме у спідній білизні. ФОТО
Останні новини
Схожі новини