Програмі «Волинькард» в області «перекривають кисень», - Сергій Сівак

Програмі «Волинькард» в області «перекривають кисень», - Сергій Сівак

Регіональну програму «Волинькард» (лікування і профілактика серцево-судинних  захворювань) прикривають через відсутність фінансування. Про це стало відомо з інтерв’ю депутата облради та лікаря Волинської обласної клінічної лікарні Сергія Сівак у щотижневій рубриці Депутати В Темі на сайті видання Перший.

«Вона була  започаткована у 2011 році і стала доступною усім волинянам, що потребували допомоги при гострому інфаркті міокарда. Протягом кількох останніх років, стараннями куратора - професора Андрія Ягенського, програму вдалось відшліфувати до дрібниць. Дільничні терапевти, лікарі екстреної  медичної  допомоги після встановлення діагнозу гострого інфаркту, чітко спрямовують пацієнтів у 2 лікарняних заклади області — Волинську обласну і Луцьку міську клінічні лікарні, де пацієнтам у разі необхідності, протягом 2 годин буде проведено коронарографію та стентування ураженої серцевої артерії. В багатьох випадках, під час транспортування проводився сеанс лікувального тромболізису (розчинення тромбу в просвіті судини)», – роз’яснює Сергій Сівак.

За словами лікаря і депутата, – в результаті дії програми «Волинькард» смертність від інфаркту на території області, особливо в умовах стаціонару, суттєво знизилась.

«Переглядаючи бюджет на 2018 рік, я не знайшов видатків на фінансування Програми, оскільки за словами чиновників від медицини, кошти можуть бути спрямовані з програми Світового банку. Ми розуміємо, що працювали в правильному напрямку, але не можемо збагнути, як можна на півдорозі «рубати» успішно працюючу програму. Це нелогічно, якщо не злочинно. Тому, дякуючи здоровому глузду і завдяки підтримці деяких депутатів обласної ради, ця програма внесена в перелік діючих і буде профінансована у 2018-2020 роках», – запевнив Сергій Сівак.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ:«Керівництво держави йде на поводу у Супрун», - Сергій Сівак про депутатство та медреформу


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку п'яний водій буса влетів під тепловоз
Наступна новина У Луцьку в пожежі загинула дружина ректора Божидарніка
Останні новини
Схожі новини