10 питань про нове Луцьке радіо

10 питань про нове Луцьке радіо
Фото: Андрій Петріщев

День радіо відзначають 13 лютого у світі.

З цієї нагоди працівники новоствореного Луцького радіо відповіли на 10 питань про їх діяльність.

1. ЧОМУ ЛУЦЬКЕ РАДІО – ПЕРШЕ?

Ми – перше місцеве радіо, яке мовить суто в інтернеті. До цього в Луцьку, звісно, були радіостанції, але це FM-ки. Натомість онлайн-мовлення дозволяє нам бути більш вільними в ефірі, не бути обмеженими ліцензіями, вимогами і ефірною сіткою.

2. ЛУЦЬКЕ РАДІО? ТАКЕ Ж УЖЕ БУЛО!

Ні, було радіо співзвучне за позивними – Радіо Луцьк – але офіційно воно так не називалося і його вже давно немає в ефірі. Ми ж охрестилися Луцьким радіо, бо працюємо саме на аудиторію нашого міста.

3. ДЕ ВАС СЛУХАТИ?

Радіо цілодобово доступне для слухачів на сайті http://lutske.net. Його можна відкривати через будь-який браузер на комп’ютері чи телефоні. Окрім того, аби слухати радіо, як на телефоні, так і на комп’ютері можна використовувати різні програвачі: Winamp, AIMP, KMPlayer, VLC media player, GOM Player, Light Alloy, QuickTime Player тощо. Для цього додайте ось це посилання http://185.143.145.102:8000/live в налаштування плеєра (Зазвичай, у розділі «Меню» чи «Налаштування» є кнопка «Додати посилання». Після цього, в плейлісті з'явиться новий трек – він і відтворюватиме ефір «Луцького Радіо».

4. КОЛИ БУДЕТЕ В FM-І?

Навряд колись будемо. Ліцензії на частоти обходяться дорого. А у всьому світі все більшої популярності набирають саме інтернет-радіостанції. До речі, Норвегія повністю відмовилася від FM-формату.

5. ХТО У ВАС ПРАЦЮЄ?

Поки що в команді Луцького радіо Сашко Бугаєнко, Анастасія Передрій, Микита Манолов, Юрій Конкевич та Олександр Должанський. Сашко себе жартома називає клінінговим директором, хоча насправді на ньому багато питань – від проведення інтерв’ю до складань плейлистів. Хоча пилосос з дому він все-таки приніс в студію. Настя – ведуча та автор різних програм, Микита – гуру звукорежисури та акторської начитки. Наш спортивний оглядач Юрій Конкевич веде програму «Розбір прольотів». А Олександр Должанський Dj AD (більш відомий лучанам як Dj PLUR) щотижня готує танцювальний сет з крутими треками з різних музичних епох.

6. У МЕНЕ Є ІДЕЯ ПРОГРАМИ, МОЖНА ДО ВАС В ЕФІР?

Ми відкриті до співпраці із талановитими людьми, професіоналами різних сфер. Тому чекаємо усіх охочих із ідеями. Можливо, якщо не вдасться зробити окремий проект, то можемо запросити вас на інтерв’ю.

7. ЩО У ВАС ЦІКАВОГО?

У нас є рубрика з історіями, легендами та фактами про Луцьк, яку розповідаємо устами всесвітньовідомого детектива Шерлока Холмса. Програма називається «Елементарно, Луцьк». Ранкове шоу «З тієї ноги» в ефірі кожного буднього дня о 10:00. Також є рубрика з лайфхаками для мандрівників «Навколо світу за 80 євро».

8. ЯК МОЖНА ВАС СЛУХАТИ В МАШИНІ?

В авто нас можна слухати тільки за допомогою мобільних телефонів. Підключаєте смартфон до програвача і насолоджуєтеся!

9. ЯКА У ВАС МУЗИКА?

У нашому ефірі зелене світло для стильних молодих українських виконавців, як-от Latexfauna, Panivalkova, Brunettes Shoot Blondes чи ADAM. Ми звертаємося до українських хітів, перевірених часом, наприклад, залюбки ставимо ранніх Океанів Ельзи, Другу ріку. Більша частина ефіру – це відомі на весь світ англомовні треки. Єдине, чого немає на ЛуРадіо – блатняку і пісень виконавців з країни-агресора.

10. ЯК МОЖНА ВЗЯТИ УЧАСТЬ В ЕФІРІ?

Ми активні у Facebook та Instagram, приймаємо там приватні повідомлення, коментарі, озвучуємо їх в ефірі і навіть виконуємо музичні замовлення.

https://www.facebook.com/lutskefm/

https://www.instagram.com/lutskeradio/

Фото – Андрій Петріщев


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Качалка» у халупі: як тренуються сільські хлопці з Любешівщини. ВІДЕО
Наступна новина Вихованці волинської колонії стали героями драми. ФОТО
Останні новини
Схожі новини