15 нацгвардійців госпіталізовані після зіткнень в центрі Києва

15 нацгвардійців госпіталізовані після зіткнень в центрі Києва

15 співробітників Національної гвардії були госпіталізовані після зіткнень, які відбулися біля Жовтневого палацу в Києві з учасниками Маршу за імпічмент.

Всього постраждали 60 правоохоронців, повідомляє прес-служба Національної гвардії України в Facebook.

Біля Жовтневого палацу учасники акції почали кидали петарди, застосували піротехніку, намагаючись прорватися всередину палацу, вчинили штовханину з правоохоронцями, пошкодили двері будівлі. На той момент у будівлі перебувало близько 800 глядачів, зокрема і діти. Активісти намагалися прорватися у хол будівлі

У результаті сутички постраждали 60 гвардійців. На місце виїхали карети швидкої допомоги. Після надання першої медичної допомоги 45 продовжили виконання службових обовязків, а 15 було госпіталізовано: 13 – отруєння газом, 1 - травма обличчя, 1 - травма голови ( у капюшон зимової куртки бійцю закинули вибуховий пакет, але завдяки тому, що на ньому були засоби захисту та шолом, вдалося запобігти значним ушкодженням).

Учасники протестів покинули територію перед Жовтневим палацом після декількох спроб зайняти приміщення.

Раніше повідомлялося, що учасники «Маршу за імпічмент» спробували прорватися в Жовтневий палац, щоб там організувати свій штаб. Правоохоронці завадили їм це зробити, застосувавши вогнегасники. Між силовиками і протестуючими відбулися невеликі сутички.

Нагадаємо, що в центрі столиці України відбувся «Марш за імпічмент».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку поліція зловила шахраїв
Наступна новина У Луцьку створять 8 поліцейських станцій
Останні новини
Схожі новини