1,5 року рятують обличчя. Волинянці Іванці Гаджало зробили складну операцію

1,5 року рятують обличчя. Волинянці Іванці Гаджало зробили складну операцію
Іванка до останньої операції

19-річній Іванні Гаджало з села Гупали Любомльського району зробили складну операцію – наростили піднебіння з гомілкової кістки. Це вже сьома операція дівчини, а попереду – ще щонайменше три.

Мама Іванки Наталія Ціпяшук просить небайдужих про допомогу.

Нагадаємо, у березні 2018 року дівчина потрапила в аварію. Тоді машина злетіла в кювет і перекинулась. Ні водій, ні решта пасажирів не постраждали, а Іванка отримала тяжкі травми голови: багато переломів щелепи, піднебіння та черепа, вибиті зуби, пошкодження ока.

Череп Іванки після першої операції. У ньому – більше сотні гвинтів
Іванка до аварії

Днями у Київській обласній клінічній лікарні дівчині зробили складну операцію, яка тривала майже 10 годин. З ноги Іванки взяли частину кістки, а з руки – судину, і з допомогою металевих штифтів наростили їх на піднебіння. Досі в Україні провели лише три таких операції.

«Лікарі кажуть, що новіших технологій в світі немає. Треба молитись, щоб піднебіння прижилось, бо другого шансу просто не буде», - каже мама Іванки.

Вартість операції – близько 120 тисяч гривень, які родина ще не заплатила. Також щодня на медикаменти потрібно 2 тисячі гривень.

«Фірма-виробник штифтів і пластин погодилась дати нам їх в борг, оскільки ми вже постійні клієнти», - пояснює Наталія Ціпяшук.

Окрім цього, на Іванку чекають операції на носі та підборідді, а також імплантація зубів.

Рідні просять про допомогу, бо давно вичерпали свої ресурси.

Картка для допомоги: 4149 6293 8204 5979 (Іванна Гаджало)

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Котельню «Луцьктепла» планують переробити в притулок для безхатьків
Наступна новина У «Карабасі Барабасі» темне пиво за півціни
Останні новини
Схожі новини