Котельню «Луцьктепла» планують переробити в притулок для безхатьків

Котельню «Луцьктепла» планують переробити в притулок для безхатьків

Колишню котельню «Луцьктепла» хочуть переробити в центр реінтернації для безхатьків. Ініціативу виявили волинський благодійний фонд «Переображення», терцентр та департамент соцполітики.

Про це повідомили під час комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів – пише інформаційне агенство ВолинсьПост.

Волинський благодійний фонд «Переображення» звернувся до членів комісії із проханням надати їм пільги з орендної плати за нежитлове приміщення, що на вулиці Каштанова, 1а, а вони ж у свою чергу, за власні кошти та кошти департаменту соцполітики та територіального центру соціального обслуговування зроблять там ремонт і облаштують центр реінтеграції для безхатьків.

«Підіть нам на зустріч, а ми вкладемо набагато більше», – цитує представників фонду начальниця відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко.

Алла Володимирівна повідомила, що приміщення наразі в жахливому стані, це – колишня котельня, яка знаходилася на балансі КП «Луцьктепло». Наразі – одноповерхову приватну забудову передали на баланс територіального центру соціального обслуговування міста Луцька.

«Нам вигідно надати пільгу, сприяти ремонту приміщення і зберегти його», – каже Алла Грабко.

Згідно концепції закладу, який хочуть відкривати, безхатьків планують не тільки приймати там на ніч і годувати, а й допомагати влаштувати їхнє подальше життя.

«Коли людина опиняється у такій ситуації, без даху над головою, то ми допомагатимемо їй реінтегруватися та повернутися до нормального життя: знайти роботу, влаштувати у соціумі», – каже представниця терцентру.

Точну дату початку робіт не називали.

Члени комісії прохання «Переображення» про пільги підтримали.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Взимку картопля на Волині може подорожчати до 20 гривень за кілограм
Наступна новина 1,5 року рятують обличчя. Волинянці Іванці Гаджало зробили складну операцію
Останні новини
Схожі новини