200 тисяч ПЛР-тестів українського виробництва відправили регіонам

200 тисяч ПЛР-тестів українського виробництва відправили регіонам

Першу партію ПЛР-тестів українського виробництва обсягом у 200 тисяч одиниць відправили у регіони.

Про це повідомив секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко, – повідомляють на сайті Офіс президента.  

«Як ми й обіцяли кілька тижнів тому, в Україні розпочалося виробництво ПЛР-тестів. Сьогодні ми отримали першу партію – це 200 тисяч тестів. Вони на вихідних роз’їдуться по областях, по спеціальних лабораторіях, які проводять ПЛР-тестування», – сказав Кирило Тимошенко.

За словами секретаря Координаційної ради, наступного тижня очікується ще майже 400 тисяч таких тестів. Виробництво українських ПЛР-тестів триває, і вони також розподілятимуться між установами.

«Я вважаю, що це дуже добрий крок, коли Україна отримала вітчизняні ПЛР-тести. Не закуповує їх у Китаї чи Кореї, а проводитиме діагностику саме українськими ПЛР-тестами», – наголосив Кирило Тимошенко.

Він повідомив, що днями до України з Китаю прибула велика партія засобів захисту для лікарів, Міністерства внутрішніх справ, Держприкордонслужби, Збройних сил. Це понад 360 тисяч респіраторів, понад 100 тисяч костюмів біозахисту, а також 800 тисяч реагентів для проведення ПЛР-тестів.

 «Це дуже великий вантаж. Він був на складі в Україні, розподілявся між областями, і вже цими днями – вчора й сьогодні – він роз’їжджається по країні, і всі наші медики, насамперед у лікарнях, які займаються боротьбою з COVID-19, в опорних лікарнях, отримають ці засоби захисту», – сказав Кирило Тимошенко.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На вихідні у Луцьку поліція посилено контролюватиме кладовища
Наступна новина Луцькі вулиці поливають хлоркою. Чи вбиває це вірус? Скільки це коштує? Хто сказав так робити?
Останні новини
Схожі новини