5 зимових фруктів, які здатні зміцнити імунітет

5 зимових фруктів, які здатні зміцнити імунітет

Перехід з зими на весну – дуже складний період, адже організм особливо ослаблений. Ймовірність захворіти в цей період особливо висока, проте укріпити імунітет можна сезонними зимовими фруктами, яких ще вдосталь є в магазинах.

Цитрусові

Апельсини, мандарини та лимони – джерело вітаміну С. Склянка свіжого апельсинового соку на сніданок надає сил і енергії, а заодно покращує травлення. Мандарини також містять вітаміни D і К, які сприяють спалюванню жиру і виведенню слизу з організму, тому дуже корисні при застуді і бронхіті.

Хурма

Яскрава, соковита і стигла, вона містить йод, калій, залізо, вітамін С і магній. У морозний період її смак тільки розкривається, а пектин, яким багата м'якоть хурми, стимулює травлення і обмін речовин. Хурму можна заморожувати – після цього вона стає солодшою і витрачає свою терпкість.

Гранат

Цей фрукт зміцнює імунітет, підвищує рівень гемоглобіну і сприяє кровотворенню. Він також спалює жир, нормалізує тиск і допомагає впоратися з кашлем. Зерна граната можна їсти як самостійний десерт або прикрашати ними інші страви: ранкову вівсянку, запечене м'ясо або рибу.

Яблука

Вони зберігають свої корисні властивості протягом всієї зими: покращують травлення, надають сил і зміцнюють імунітет, а також сприяють нормалізації роботи травної системи і всього організму. Найбільш корисні – сирі яблука, але для різноманітності їх можна запікати, посипавши корицею або іншими спеціями.

Журавлина

Ця ягода сповнена вітамінами групи В (В1, В2, В5, В6, РР), а також Е і К1. Вона допомагає справлятися з застудами, хворобами горла, а також підсилює дію деяких антибіотиків і підтримує імунітет. Якщо ви не любите кисле, з журавлини можна готувати смачний домашній морс.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Стало відомо, де 4G з’явиться у першу чергу
Наступна новина Скандали на проспекті Відродження продовжуються. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини