6,5 тисяч незнайомців скинулись на французький замок. ВІДЕО

6,5 тисяч незнайомців скинулись на французький замок. ВІДЕО

Шість з половиною тисяч інтернет-користувачів із 45 країн світу зібрали гроші для того, щоб купити замок у Франції та таким чином зберегти архітектурну пам'ятку від руйнування. На купівлю Шато Мот-Шанденьє на заході Франції необхідно було 500 тисяч євро. Небайдужі зібрали цю суму за майже два місяці. Тепер вони всі у рівній мірі є власниками справжнього французького замку.
Покупку зробили 1 грудня за допомогою французького ресурсу д’Артаньян, який працює над збереженням культурної спадщини.
Французький замок збудували у 13 столітті біля міста Ле Труа-Мутьє. Довкола старий парк та рів із водою. Усе це справляє враження, ніби палац стоїть посеред озера.


На долю будівлі припало чимало випробувань: у Середньовіччі її двічі брали штурмом англійці, а під час Французької революції вона була повністю зруйнувана.
Після ретельного відновлення замок знову зазнав руйнування. Сильна пожежа в 30-х роках 20 століття його майже повністю зруйнувала. Але тепер архітектурна пам’ятка отримає ще один шанс на життя завдяки тисячам небайдужих людей в інтернеті.
Новоспечені власники зможуть навідуватися до замку, як до себе додому, контролювати й брати участь у реставрації.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Активістка Femen влаштувала акцію у наметовому містечку Саакашвілі
Наступна новина Зоріна звільнять, зарплата до кінця тижня та інші результати наради у Гунчика
Останні новини
Схожі новини