Альпіністи розчистили стіни Олицького замку від заростей та дерев

Альпіністи розчистили стіни Олицького замку від заростей та дерев
Фото з Facebook Волинського краєзнавчого музею

Четверо альпіністів-волонтерів долучились до розчищення заростей дерев, які росли на стінах Олицького замку.

Про це «Суспільному» розповів один із волонтерів, який долучився до робіт, Олег Вілігурський.

Альпіністи відгукнулися на заклик у Фейсбуці громадської активістки, вчительки та краєзнавиці з Олики Валентини Харковлюк. Жінка написала про те, що на стінах Олицького замку ростуть дерева і тим самим руйнують історичну будівлю.

Фото з «Facebook» Волинського краєзнавчого музею 

«Тарас Сиротюк, який займається альпінізмом та має відповідне спорядження, долучив до роботи з очищення замку ще двох колег, на допомогу покликали мене», - говорить Олег Вілігурський.

Фото з «Facebook» Волинського краєзнавчого музею 

З його слів, чоловіки два дні працювали на території замку. Розчистили стіну, яка була найбільш поросла корінням дерев. Залишилась ще одна. Роботи планують продовжити, - говорить волонтер, – за один день впораються.

Довідково: 
Олицький замок почав будувати князь Микола Радзивіл «Чорний» у 16 столітті. В 1760 році російські війська зруйнували його. Замок змогли відбудувати нащадки. Відтоді приміщення ще тричі реконструювали, востаннє у 1880-х роках. В середині минулого століття у замку почала функціонувати лікарня, завдяки чому будівлю вдалося зберегти.

Нагадаємо, раніше на Волині створили робочу групу, яка мала відповідати за реставрацію та ремонт замку Радзивілів ХVІ ст. в смт Олика. До її складу увійшло 12 людей. Серед них не тільки волиняни, а й жителі Івано-Франківської, Харківської та Київської областей. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 40 годин без сну. Волинянки вивезли 15 дітей з Києва до Швейцарії
Наступна новина У війні за Україну загинув ще один Герой з Волині
Останні новини
Схожі новини