68-річна учасниця «Голосу» з Волині розповіла, як її вмовляли взяти участь у шоу. ВІДЕО

68-річна учасниця «Голосу» з Волині розповіла, як її вмовляли взяти участь у шоу. ВІДЕО
69-річна учасниця «Голосу» з Волині Лідія Горошко. Фото 1+1

Черговий сезон відомого пісенного конкурсу «Голос країни» розпочався 20 січня. В ньому взяла участь мешканка міста Гайсин Вінницької області Лідія Горошко, яка родом з Волині. Наразі вона є найстаршою учасницею за всі роки існування конкурсу. Щойно передача вийшла в ефір, жінці почали телефонувати друзі та знайомі. Всі вітали Лідію Федорівну та дивувались її сміливості вийти на сцену «Голосу».

«В мене телефон був, реально, гарячий, – згадує Лідія Горошко. –  І досі всі дзвонять і пишуть повідомлення у Фейсбуці. Дуже втішена такій підтримці. Бо спочатку навіть сумнівалась, чи йти мені на те шоу», –  повідомляє Vlasno.info

За словами Лідії Федорівни, відома ведуча «Фольк-music», Народна артистка України Оксана Пекун порадила кураторці проекту «Голос країни» Марині звернутись саме до Лідії Горошко. Щоб та допомогла знайти співачку від 60 до 70 років. «Думала, що я занадто молода. А я кажу: «Та ні, якраз входжу в цю вікову категорію. Мені 68», – каже Лідія Горошко.

«І Марина стала вмовляти мене взяти участь у «Голосі країни». Мовляв, ми маємо усім показати, що ніколи не пізно виходити на сцену, в будь-якому віці, – згадує жінка. – Я трохи вагалась, а потім погодилась. Подумала: «А чому б і ні?» І зразу такий успіх. Стала просто телезіркою. Буду змагатись у команді Тіни Кароль. Навіть не могла мріяти, що зможу виступити на сцені «Голосу країни». А на «Фольк-music» ми з нашими колективами неодноразово виступали», – розповідає учасниця шоу.

Лідія Федорівна запевняє, що зовсім не хвилювалась, коли виходила на сцену. Мовляв, на будь-якій сцені почувається як риба у воді. «Співаю з самого малечку. І вчилась після школи на вчителя музики в училищі. Наш курс прирівнювався до інституту. Працювала у школі, а згодом в дитсадку, коли донька пішла у садочок», – каже жінка.

Жінка також розповіла про трагічну сторінку свого життя: у 1995 році загинув її син. Навчався тоді на третьому курсі у школі кобзарів. Дуже гарно грав на багатьох музичних інструментах. Разом з гітарою його й поховали. «Тож, я зараз й для нього співаю. Народна пісня лікує», – переводить подих Лідія Федорівна.

«Родом я з Волині. Але вже 50 років живу в Гайсині. В ті далекі роки лікарі порадили мені переїхати у більш сухий клімат. Бо у вологому в мене загострювались проблеми зі здоров'ям, ускладнення через ангіну. Дуже важко тоді її перенесла: висока температура, горло так напухло, що ледь дихати давало. Поклали мене у лікарню на два місяці. А я плачу, що пропускатиму заняття, бо ж тільки вступила на музпед. Та лікарі сказали, що дожену потім, а зараз про власне здоров'я треба думати. То мені мій майбутній чоловік допомагав «доганяти», разом займалися. А вже після навчання мені дали направлення у Вінницьку область: або у Бар, або у Гайсин. Я обрала Гайсин», – пригадує співачка.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку вакцинуватимуть від кору у вихідні
Наступна новина Онкохвора лучанка Мар’яна Пархом’юк розповіла про свою нездійсненну мрію
Останні новини
Схожі новини