«7 днів була шалена втома». Волинський лікар розповів, як заразився коронавірусом

«7 днів була шалена втома». Волинський лікар розповів, як заразився коронавірусом
Віталій Денисюк

Ортопед-травматолог Нововолинської міської та Іваничівської районної лікарні Віталій Денисюк заразився коронавірусом у середині квітня на роботі. При цьому він не отримав жодних виплат від держави, бо офіційно не працює з хворими на COVID-19.

Про це він розповів в інтерв’ю «Українській правді SOS».

З його слів, лише 15 квітня у лікарні з’явились маски, захисні костюми, щитки. Досі медикам видавали марлеві пов’язки. У цей же день лікар відчув симптоми недуги:

«Це було моє чергування з 14 на 15 квітня, ніч, ми були разом з хірургом в операційній, робили операцію, яка називається апендектомія – апендицит у людини був, і тоді мені стало зле. Але коли це перша ночі, чергування, і ви в операційній стоїте вже другу годину, то це вважається нормальним. А на другий день почалися прояви, 15 числа, більш активні, яскравіші».

Згодом Віталій Денисюк дізнався, що коронавірусом заразився колега, з яким він контактував.

«Ми зібралися невеличкою групкою, троє людей, пішли до керівниці Центру первинної медико-санітарної допомоги. Вона сказала, що ми нікого приймати не будемо, тому що у вас симптомів немає, ви тільки контактні, ідіть на роботу, ідіть додому, займайтесь своїми справами до появи симптомів», - пригадує медик.

Але він з колегами наполіг на аналізах і пішов на самоізоляцію. Інфікування підтвердилось.

«Уявіть собі, якби я пішов на роботу, ще б два дні проробив – тим паче, я мав їхати десь у той день в Іваничі – я б заразив не один десяток людей точно, як пацієнтів, так і своїх колег, а мої колеги – вже своїх пацієнтів», - каже він.

Віталій підозрює, що захворів саме на роботі, адже окрім цього ходив тільки до магазину раз на 7-8 днів, ні з ким більше не контактував.

«Мені це минулося втратою апетиту, нюху і смаку на декілька днів, 7 днів постійні головні болі, постійна шалена втома, коли я прокидаюся зранку, я вже втомився. Це дуже-дуже дивний перебіг… протягом дня загальний стан може різко змінитися – від хорошого до поганого, від поганого до хорошого 3-4 рази», - розповідає лікар.

При цьому надбавок чи компенсацій він не отримав, лише листівку від Олени Зеленської.

«Уявіть собі, що за вашу роботу не доплачують ті гроші, які б мали платити, а в кінці дружина шефа присилає листівку, ну дякую, типу – у мене чоловік багато грошей заробляє, ви заробляєте менше, ну нічого-нічого, ви працюйте, от вам листівка, будьте щасливі, будьте довольні. Трохи по-дурному виглядає, якщо чесно», - рзповідає Віталій.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинському агентству нерухомості – 27. Історія успіху першої рієлторської компанії у Луцьку
Наступна новина За день можна заробити 1,5 тисячі гривень. Як працює полуничний бізнес біля Луцька
Останні новини
Схожі новини