За день можна заробити 1,5 тисячі гривень. Як працює полуничний бізнес біля Луцька

За день можна заробити 1,5 тисячі гривень. Як працює полуничний бізнес біля Луцька
Фото ілюстративне

У селі Хорохорин Луцького району – у розпалі полуничний сезон. Ягоду там масово вирощують колишні заробітчани і дають роботу багатьом місцевим.

За день, кажуть працівники, можна заробити 1,2 - 1,5 тисячі гривень. Залежить від того, хто як швидко збирає, – йдеться у сюжеті 5 каналу.

Через карантин замість збирання полуниці в Польщі – українські працівники з'їхалися на збір урожаю до волинського Хорохорина. У невеликому селі рекордні за 10 років урожаї, тож працівники їдуть підзаробити. Кажуть, через пандемію коронавірусу виїхати на роботу за кордон стало важче, а на Батьківщині вдається заробити не гірше.

Полуницю в цьому селі вирощують 15 років. Започаткували ягідний бізнес у регіоні українські заробітчани, які працювали в Польщі. Тепер перетворили це на прибуткову справу та наймають сезонних робітників.

"Роботи досить багато – її потрібно декілька раз посапати від зілля, постелити, обробити, тут і трактором кілька разів. Мені подобається ця справа. Якби не подобалась, я б цього не робив, бо це важка дуже справа", – розповідає фермер Віктор Карпович.

Щодня на таких полях збирають 100 тонн врожаю. Сезон на Закарпатті та півдні України закінчився, тож гуртові покупці їдуть за ягодами сюди.

"У нас 250 дворів у селі всього. Не займається лише дворів 20, а то всі займаються вирощування полуниці. Приблизно вирощуємо полуницю на 300 га. Із різних кінців країни приїжджають сюди купувати полуницю", – хизується староста села Хорохорин Анатолій Мельничук.

Через дощову погоду сезон збирання полуниць змістився з початку червня на кінець місяця.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «7 днів була шалена втома». Волинський лікар розповів, як заразився коронавірусом
Наступна новина У Луцьку на Ковельській змінили схему руху
Останні новини
Схожі новини