8 фізичних звичок для покращення настрою

8 фізичних звичок для покращення настрою

Щоб покращити психологічний стан, треба практикувати кілька звичок. Вони допоможуть уникнути серйозних проблем і майже нічого не коштують.

Внесення невеликих змін може мати вагомі наслідки. Це особливо актуально з фізичними діями. Невеликі зміни можуть суттєво допомогти вашому емоційному самопочуттю.

Подумайте про це так: хороші та погані новини впливають на ваш настрій, чи не так? Так само будь-яка фізична зміна або зміна навколишнього середовища може впливати на емоції.

Є способи змінити свій емоційний стан на краще. Психологічні дослідження показують, що є низка звичок, які роблять саме це.

1. Енергійна поза

Склад ваших гормонів змінюється залежно від вашої постави. Вони не тільки течуть через кров, але й впливають на ваш настрій. Різні гормони по-різному впливають на розум.

Наприклад, кортизол відповідає за регулювання рівня стресу. Коли цей гормон активний, ви відчуваєте більше стресу.

З іншого боку, тестостерон вважають гормоном впевненості. Якщо його збільшена кількість біжить по венах, ви почуваєтеся більш впевнено.

Згідно з дослідженнями, проведеними Емі Кадді, певні пози мають різний вплив. Наприклад, коли ви приймаєте позу влади, ви збільшуєте рівень тестостерону і зменшуєте кількість кортизолу в крові.

Це дозволяє мати достатньо впевненості в собі, щоб домогтися того, що ви прагнете зробити.

2. Фізичний контакт

Чи знаєте ви, що окситоцин називають гормоном любові? Цей гормон також впливає на емоційний стан. Якщо у вас підвищений рівень окситоцину, ви будете почуватися більш розслабленими та спокійними.

Цей гормон робить нас менш чутливими до негативних емоцій в нашому середовищі.

Окситоцин виділяється набагато швидше, якщо у вас є фізичний контакт з кимось. Це можуть бути обійми, рукостискання, поплескування по спині й оргазми.

У меншому масштабі торкання гладких, теплих об’єктів також допомагає випустити цей гормон.

3. Усмішка

Ваші м’язи обличчя мають дуже важливий вплив на емоції. Це особливо актуально, адже вони можуть визначити, які гормони ваш організм випускає. Якщо ви виробите звичку постійно усміхатися, то помітите позитивні зміни в настрої.

Коли ви усміхаєтеся, ваш мозок починає бачити речі з позитивної точки зору. Це дозволяє вам краще ставитися до життя.

Коли ви хмуритеся, те ж саме відбувається, але з негативною реакцією. Вас не розважає те, що справді цікаво.

4. Продовжуйте рухатися

Ви колись думали про тренування? Ви переконуєте себе, що вам не вистачає часу? Ми часто говоримо, що у нас немає часу, щоб піти в спортзал, погуляти в дворі або навіть потренуватися вдома.

Найкращий спосіб почати – позбутися від думки, що тренування нудні. Є дуже великий вибір варіантів, які ви можете спробувати. Серед усіх ви маєте знайти той, який вам сподобається.

Щоб почати тренуватися, потрібно позбутися від усього, що могло б стати виправданням. Таким чином ви підготуєте мозок до руху.

Якщо у вас немає дрес-коду на роботі, спробуйте носити кросівки, щоб спонукати себе до спорту.

5. Подбайте про шкіру

Ваша шкіра відбиває те, що відбувається всередині та зовні вас. Є багато проблем шкіри, які викликані стресом. Це можуть бути вугри, екзема і псоріаз.

Щодня треба очищати й зволожувати шкіру. Ви не тільки будете виглядати красивіше, але й почуватиметеся краще.

Завдяки догляду за шкірою, ви будете почуватися краще тому, що знаєте, що робите щось для себе. Це може підвищити настрій.

6. Співайте

Хто сказав, що треба вміти співати ? Усе, що вам справді потрібно, – це бажання. Звичайно, якщо ви соромитеся співати перед іншими, ви не повинні цього робити. Співайте в душі. Або просто співайте, коли хочете.

Спів покращує настрій. Він випускає сератонін і триптофан. Обидва ці гормони впливають на ваш настрій.

Крім того, було доведено, що спів має багато хороших ефектів. Серед них поліпшення почуття власної гідності, пам’яті та полегшення болю.

7. Їжте краще

Напевно, ви чули фразу: “Ви – це те, що ви їсте”.

Добре відомо, що люди, які краще їдять, менше страждають на розлади. Йдеться як про психічні, так і про емоційні розлади, такі як:

  • депресія
  • тривожність
  • зміни настрою
  • гіперактивність

Через це варто звернути увагу на те, що ви їсте. Це не означає, що треба сісти на нудну дієту.

Сьогодні існує велика різноманітність смачних і корисних продуктів, які ви можете спробувати.

8. Подбайте про свій зовнішній вигляд

Якщо ви будете нехтувати зовнішнім виглядом, це вплине на ваш настрій. Важливо брати до уваги те, як ви бачите себе, і те, що ви показуєте світові.

Виділіть трохи часу, щоб подбати про свій зовнішній вигляд. Це одна з фізичних звичок, які допоможуть вам залишатися в доброму гуморі.

Пам’ятайте, що ваш зовнішній вигляд – це те, як ви показуєте себе світу. Тому важливо показувати того, ким ви є. Коли ви прийматимете проблеми з усмішкою і позитивним ставленням, усе піде добре.

Використовуйте ці фізичні звички, щоб допомогти мозку. Так ви зможете краще боротися з негативними думками.

Залиште поганий настрій позаду. Зосередьтеся на своєму тілі та зміні настрою.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку оновлять пам’ятник-каплицю на Київському майдані
Наступна новина Комунальники відремонтують луцькі двори за понад 6 млн
Останні новини
Схожі новини