Афганський генерал обіцяє допомогу бранцю з Волині

Афганський генерал  обіцяє допомогу бранцю з Волині

У вівторок, 8 травня, на Волинь з дипломатичною місією прибув генерал Дашти Ісмаель –   військовий радник комітету оброни сенату Ісламської республіки Афганістан.

Спільно з Волинською обласною організацією Української спілки ветеранів Афганістану, яку очолює депутат облради Григорій Павлович, генерал Дашти Ісмаель вивчає питання про повернення в Україну полоненого Ігоря Бєлокурова з Любешівщини.

Нагадаємо, на початку квітня Волинь та й усю Україну облетіла сенсаційна історія про бранця, знайденого в Афганістані, який, швидше за все, є колишнім солдатом Радянського Союзу, який вважався зниклим безвісти.   

Читати також: Знала б, що він живий – на колінах просила б з полону, - матір афганця, «похованого» 30 років тому

Чоловік може бути Ігорем Бєлокуровим із села Велика Глуша Любешівського району. В нього є мама та брат зі сім'єю. Зараз він живе у провінції Балх. Знайшла чоловіка експедиція, яка займається пошуком водоносних пластів в Афганістані.

Аби повернути чоловіка в Україну, потрібно вирішити цілу низку процедурних питань. Ситуація ускладнена тим, що Посольства України в Афганістані нема. Крім того, навіть, якщо й буде точне підтвердження, що це - є Ігор Бєлокуров з Любешівщини, на офіційному рівні важко застосувати практики повернення з полону, які існують в міжнародному праві.

Ігор Бєлокуров був громадянином Радянського союзу - країни, якої вже немає. Українського громадянства в нього немає.

Афганський генерал мав зустріч з заступником голови обласної ради Романом Карпюком, радником голови Вячеславом Рубльовим та депутатами облради Григорієм Павловичем, Юрієм Ройком та Михайлом Імберовським.

Пан Дашти Ісмаель пообіцяв особисте сприяння та пошук легального механзму повернення бранця на рідну землю. Він сказав, що робить це, аби допомогти матері зустрітися з рідним сином, а також з величезної поваги до українців, які, в складі радянської армії воювали в Афганістані.

"Для мене буде велика часть, якщо вдасться допомогти вам у цій справі. Я навчався з колишньому Союзі. Поки я здобував знання, ваші люди гинули на моїй батьківщині. Схиляю голову перед ними", - зазначив Дашти Ісмаель.

Голова обласної спілки воїнів-інтернаціоналістів, депутат облради Григорій Павлович подякував генералу за турботу і колосальну допомогу в питання вирішення майбутнього волинянина Ігоря Бєлокурова.

Слова подяки звучали також від заступника голови облради Романа Карпюка та радника Вячеслава Рубльова. Попри те, що частина інформації наразі не розголошується, всі сторони сподіваються на позитивний результат дипломатичної місії Дашти Ісмаеля.

Використано фото з газети "Волинь-нова"

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У ЖК «Липинський +» тривають роботи над фундаментом. ФОТО
Наступна новина Пам'ять та спогади: у Луцьку вшановували жертв Другої світової війни. ФОТО
Останні новини
Схожі новини