«Агресори продовжують обстрілювати лікарні та «швидкі», - Ляшко

«Агресори продовжують обстрілювати лікарні та «швидкі», - Ляшко

Російські військові продовжують обстрілювати українські лікарні та автомобілі екстреної медичної допомоги.

Про це в телеефірі сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, повідомляє Укрінформ.

«Є жахливі речі, які порушують усі можливі та неможливі конвенції, коли окупанти не дають нам доїхати до лікарень. Окупанти не дають можливості зайти у лікарні, змінити колектив, довезти харчування, довезти лікарські засоби, які необхідні. Ці всі злочини ми фіксуємо, і вони будуть передані до відповідних міжнародних судів. Я думаю, що покарання знайде всіх тих, хто сьогодні знущається над нашими хворими, які перебувають у лікарнях», - сказав Ляшко.

За його словами, ворожі війська продовжують обстрілювати автомобілі екстреної медичної допомоги.

«Ми потребуємо гуманітарного коридору для того, щоб доставити інсулін та інші препарати», - додав очільник МОЗ.

Ляшко підкреслив, що Україна зверталася з цього питання до РФ.

«Ми звернулися до Російської Федерації щодо того, що не можна не реагувати, не можна не дозволяти сьогодні Україні відкривати гуманітарні коридори та підвозити життєво необхідні ліки людям, хворих на онкологію, хворих діабетом, хворих, які потребують діалізу», - сказав Ляшко.

Загалом, на думку міністра, влада у цих важких умовах по всій Україні забезпечила роботу аптек, контролює, щоб ціни не зростали. Щодня проводяться наради із виробниками, дистриб'юторами та аптекарськими мережами. Держава також забезпечує лікарні медикаментами, до яких є доступ.

Ляшко запевнив, що Україні вистачає препаратів, тим більше є гуманітарна допомога. Водночас військові дії негативно позначаються на логістиці. Є проблеми як із доставкою препаратів, так і сировини виробникам.

«Ми формуємо певний запас лікарських препаратів, а також тих, які активно використаються у даних конкретних умовах», - додав глава МОЗ.

Як повідомлялося, Віктор Ляшко засудив міністерство охорони здоров’я РФ за бездіяльність у припиненні війни.

24 лютого президент РФ Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Намісник Милецького монастиря звернувся до Путіна
Наступна новина «Російські солдати розбиті емоційно та виснажені фізично», – Монастирський
Останні новини
Схожі новини