Активним головам ОТГ хочеться допомагати

Активним головам ОТГ хочеться допомагати

Відвідуючи громади Старовижівщини завжди звертаю увагу на розвалені, занедбані, інфраструктурні об’єкти, яких досить багато в наших селах.

Особливо болісно сприймаю «заморожені» об’єкти, в які колись вкладено чималі кошти, але через брак фінансування вони стоять пусткою, незакінчені, як пам’ятники вже українського безгрошів’я чи нерозумного господарювання.

Чимало таких об’єктів і в Старовижівському районі. Донедавна одним з довгобудів була Любохинівська школа, яку спільними зусиллями в цьому році нарешті вдасться завершити. Не менш важливим, як на мене, є необхідність добудови дитячого садочка у селі Дубечне, каркас якого показав під час моєї робочої поїздки у села Старовижівщини голова новоствореної ОТГ Анатолій Костючик.

Дубечне - одне з найбільших сіл району, яке є основним платником податків після Старої Вижівки, тепер тут фінансово спроможна громада, до якої входять сім населених пунктів , яку очолює активний і досвідчений керівник. Завжди з приємністю спілкуюсь з такими людьми, які готові щось змінити, активно розвиватися, а не чекають вказівок зверху чи подачок.

Анатолій Петрович похвалився, що на території громади працюює потужний керамічний завод, фермерські господарства, приватні підприємці, які, на диво, виготовляють суперсучасне і потрібне нам зараз обладнання.

Це громада, яка має хороші перспективи в реаліях сучасної децентралізації, що не може не радувати! Та повернусь до садка, який конче необхідний для цього села і громади. Однозначно його потрібно добудовувати.

Проблема при таких довгобудах є ще і та, що при кожній спробі подати проект на фінансування з державного чи обласного бюджетів потрібно переробляти проектно-кошторисну документацію, яка щороку застаріває через зміну цін на будівельні матеріали та роботи. А переробка ПКД теж щоразу потребує коштів.

От і зараз громада в черговий раз переробляє цю документацію і прикро, що об’єкт „Реконструкція будівлі "Школа мистецтв" під дошкільний заклад "Дзвіночок" с. Дубечне по вул. Вишнева, 1 знову був проігнорований при відборі проектів на фінансування з ДФРР.

Потрібно віддати належне голові ОТГ, який пробує стукати у всі двері і шукати ресурс з різних джерел, в тому числі готовий разом з депутатським корпусом спів фінансувати як добудову садка так і амбулаторії, яка теж знаходиться в жахливому стані.

Таким людям хочеться допомагати, бо ти розумієш, що вони не сидять склавши руки. Що і будемо робити. Разом можна вирішити багато проблем!


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку перекриють вулицю через ремонт
Наступна новина Квитки на поїзд Ковель – Хелм можна придбати онлайн
Останні новини
Схожі новини