Акціонери Apple закликають компанію боротись із залежністю підлітків від iPhone

Акціонери Apple закликають компанію боротись із залежністю підлітків від iPhone

Також вони наполягають на необхідності вивчення впливу надмірного використання гаджетів на психіку.

Акціонери Apple, компанія Jana Partners та система пенсійного забезпечення штату Каліфорнія (CalSTRS), закликають виробника смартфонів здійснити кроки для подолання того, що за їх словами, є зростаючою проблемою надмірного захоплення iPhone серед молоді. Про це повідомляє Reuters.

Інвестори направили листа до Apple, в якому попросили компанію розглянути можливість розробки спеціального програмного забезпечення, яке б дозволяло батькам обмежувати використання телефону дітьми. Крім того, вони вказали на необхідність вивчення впливу надмірного використання смартфону на психічне здоров’я.

Зазначається, що Jana Partners та CalSTRS контролюють акції Apple на суму 2 млрд доларів.

Проблема надмірного захоплення телефонами серед молоді є значною проблемою в США. Батьки стурбовані тим, що їх діти не можуть відмовитись від своїх гаджетів. Jana Partners та CalSTRS бояться, що репутація та акції Apple можуть постраждати, якщо вони не втрутяться.

Згідно з опитуванням компанії Common Sense Media, половина підлітків в США відчувають, що мають залежність від мобільних телефонів та мають гостру необхідність негайно відповідати на вхідні дзвінки.

В 2016 році в США розгорівся скандал навколо екс-зірки Disney Селени Гомес, яка сказала, що їй довелось скасувати світове турне для того, щоб пройти лікування від депресії та низької самооцінки. Появу цих відчуттів вона пов'язувала із залежністю від соціальних медіа та додатку Instagram.

Нагадаємо, нещодавно Apple вибачилася за те, що навмисно уповільнює роботустарих iPhone. Компанія заявила, що замінить батареї на менші й наступного року випустити ПЗ, що дозволить користувачам стежити за станом батареї телефону. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Американські безпілотники провели розвідку над окупованим Кримом
Наступна новина У «Ягодині» перекриють дорогу: люди протестуватимуть проти нового закону
Останні новини
Схожі новини