«Акуратно знімаємо і по-новому кладемо». Як ремонтують історичну вулицю в центрі Луцька. ФОТО

«Акуратно знімаємо і по-новому кладемо». Як ремонтують історичну вулицю в центрі Луцька. ФОТО
Реконструкція щойно почалася - покриття з «трилінки» поки що в ямах

У Луцьку триває реконструкція вулиці імені Пушкіна, яка встелена історичною бруківкою  - «шашкою Трилінського».

Роботи проводить компанія «Бетон Брук Сервіс». Ця ж компанія свого часу реконструювала, зокрема, частину вулиці Лесі Українки (до перехрестя з Кривим Валом) а також вулицю Крилова. Ці вулиці теж  встелені «шашкою Трилінського».

Як розповів засновник компанії «Бетон Брук Сервіс» Андрій Разумовський, головна мета реконструкції – оновити проїжджу частину вулиці Пушкіна, по-новому вклавши «трилінку», а також новою бруківкою встелити тротуари вулиці (детально перелік робіт див. внизу у довідці)

Наразі на  тротуарах – клаптики різної бетонної плитки 10-15-річної давності. На проїжджій частині «трилінка» в багатьох місцях попросідала, покришилася, утворила ями.

«Ми акуратно демонтовуємо «трилінку», як це робити вже на Крилова, на Лесі Українки, на Кривому Валу. Складаємо її на піддони. Огортаємо спеціальною плівкою – будівельним стрейчем. Вирівнюємо основу, після чого кладемо «трилітку назад. Нічого не нищимо.На тротуарах буде підібрана по стилю і кольору сучасна якісна бруківка нашого власного виробництва. Тобто план робіт – такий же, як був на вулиці Крилова у 2015 році» - розповів Андрій Разумовський.

«Це складна робота. Але на вході ми отримаємо стильну сучасну вулицю зі збереженим історичним «обличчям». – додав він.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як рятували історичну бруківку у центрі Луцька

Нагадаємо, реконструйовану спеціалістами «Бетон Брук Сервісу» вулицю Крилова заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе назвав зразковою і заявив, що «в усіх містах України терба такі вулиці».

До слова, на вулиці Крилова у 2015 році вперше у місті з’явилися нові стильні кришки люків з зображенням символу міста –  в’їзної вежі замку Любарта.

На вулиці Крилова з 2015 року – і історично, і по-сучасному
А от вулицю Пушкіна тільки-но почали приводити у людський вигляд
На вулиці Пушкіна стартувала реконструкція
Старе покриття знімають, вирівнюють основу – і кладуть історичну бруківку назад
Вулиця Пушкіна – в суільних ямах
Від часу покришилися і проїжджа частина, і тротуари
Тротуари на вулиці Пушкіна – понівечені і криві
Тротуари на вулиці Пушкіна – понівечені і криві
Триває реконструкція вулиці Пушкіна
Триває реконструкція вулиці Пушкіна
Час і транспорт не пошкодували «шашку Трилінського»: покриття вулиці Пушкіна – у суцільних ямах. Саме тому взялися за її реконструкцію
Довідково: Тендер на реконструкцію вулиці Пушкіна Луцька міська рада оголосила у січні 2019 року. Очікувана вартість становила 1,384 мільйона гривень.  Технічне завдання передбачає розбирання бортових каменів та старого асфальтобетонного покриття, демонтаж покриттів із шашки і бетонної плитки, перекладання горловин дощоприймальних колодязiв, встановлення п’яти нових чавунних люків, улаштування основ з щебенево-піщаних сумішей, встановлення бетонних бортових каменів на бетонну основу, бетонних водовідвідних лотків. Також міська рада ставила вимогу «очистити та привести шашку Трилінського після розбирання конструкцiй в придатний для повторного застосування стан та улаштування покриттiв з цієї шашки на основі із висівково-цементної суміші».

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Графік відключення світла у Луцьку на 5 квітня
Наступна новина На Волині торік відкрили 19 центрів для особливих діток. На черзі – ще 6. ФОТО
Останні новини
Схожі новини