На Волині торік відкрили 19 центрів для особливих діток. На черзі – ще 6. ФОТО

На Волині торік відкрили 19 центрів для особливих діток. На черзі – ще 6. ФОТО

Наприкінці лютого 2018 року Волинська область доєдналася до національного проекту «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації». Менше, ніж за рік на Волині відкрили 19 таких центрів. 

В них навчається понад 1040 дітей з особливими освітніми потребами, послуги яким надають 90 фахівців, – повідомляють у відділі інформаційної політики ОДА.

Важливо, що нові інклюзивні центри запрацювали на рівні ОТГ та в районах.Тобто вони розташовані там, де і проживають діти з особливими потребами. У заклади беруть дітей від 2 до 18 років.

«Всім дітям потрібно навчатися в рівних умовах, в однакових школах та сидіти за однією партою. Тому наше спільне завдання – зробити інклюзивну освіту в Україні ближчою до дітей. Адже, нація, яка не любить та не турбується про своїх дітей, немає майбутнього», – вважає Олександр Савченко.

Для оснащення кабінетів ІРЦ використали кошти освітньої субвенції та місцевих бюджетів: придбали мультимедійне і комп’ютерне, спеціальне та реабілітаційне обладнання, меблі для кабінетів фахівців, дидактичний матеріал, спортивний та медичний інвентар, килимки, комплекти ігор тощо. В центрах також облаштували кабінети логопедів, сурдопедагогів, тифлопедагогів, практичних психологів, ресурсні кімнати, зали для занять із лікувальної фізкультури, приймальні та кабінети директорів.

Розмір субвенції з державного бюджету у 2018  році становив 11 млн 216 тис. грн.

Більше того, впродовж 2019-2020 років планується відкриття ще шести інклюзивно-ресурсних центрів. Для оснащення новостворених ІРЦ з державного бюджету спрямують 1 млн 200 тис. грн.

Загалом для розвитку інклюзивної освіти на Волині у 2019 році передбачено 43 млн 490  тис. грн.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Акуратно знімаємо і по-новому кладемо». Як ремонтують історичну вулицю в центрі Луцька. ФОТО
Наступна новина «Апокаліпсису не буде», – Богдан Шиба про другий тур виборів президента
Останні новини
Схожі новини