Американський фондовий ринок знову обвалився

Американський фондовий ринок знову обвалився

Dow Jones упав на 4,6%, а S&P 500 знизився на 10% за два тижні.

Провідний американський фондовий індекс Dow Jones впав 8 лютого на 4,15%, або більш як на 1000 пунктів. Це сталося вдруге за тиждень, раніше повідомлялося, що у понеділок, 5 лютого, цей індекс упав на 1175 пунктів, втративши близько 4,6%, повідомляє Радіо Свобода.

Ще один важливий американський індикатор, S&P 500, також зазнав значних втрат. Він знизився на 10%, починаючи з 26 січня, коли був на піку.

Пік індексу Dow Jones спостерігався два тижні тому, коли він сягнув рекордно високого рівня 26 616 пунктів.

Інвестори побоюються, що низький рівень безробіття, зростання витрат бюджету США та зростання заробітної плати стимулюватимуть Федеральну резервну систему, яка у США виконує роль центробанку, підвищувати облікову ставку, що збільшить вартість позикових коштів.

Слід зауважити, що президент США Дональд Трамп та його адміністрація часто наводять зростаючі показники фондових індексів як ознаку економічного покращення. Від часу перемоги Трампа на виборах 2016 року індекс Dow Jones зріс більш як на 6 тисяч пунктів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (2)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Активістка Femen влаштувала акцію проти Порошенка у Відні. ФОТО
Наступна новина Безпілотна Tesla перетне всю Америку із заходу до сходу вже в 2018 році – Маск
Останні новини
Схожі новини