Андрій Кокотюха перезентував на Волині свій новий роман. ФОТО

Андрій Кокотюха перезентував на Волині свій новий роман. ФОТО
https://www.facebook.com/

У селі Радовичі Турійського району на Волині український письменник Андрій Кокотюха презентував свою книгу «Червоний. Без лінії фронту».

Про це йдеться у Facebook на сторінці ТзОВ «Екопарк «Аміла», за сприяння якого відбувся захід.

Також тут показали перший трейлер фільму режисера Зази Буадзе за цим твором. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На Волині зніматимуть кіно. ФОТО

«Доброзичлива розмова, щирі емоції, розуміння і сприйняття нашої історії, гордість за свою землю і її гідних героїв не залишили байдужими нікого у переповненому фойє Радовичівського сільського клубу.

Відомий український письменник Андрій Кокотюха охоче презентував свої книги, дарував неймовірні розповіді, щирі усмішки та такі бажані для усіх присутніх автографи.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Волинські коні знялися у фільмі «Червоний-2»

А потім гості із задоволенням переглянули художній фільм «Гніздо горлиці» та обмінялися думками та враженнями під час кавово-чаєвої розмови», – ідеться у дописі.

Довідково

Роман Андрія Кокотюхи «Червоний. Без лінії фронту» написаний за мотивами однойменного фільму режисера Зази Буадзе. Він є продовження роману «Червоний», за яким було знято однойменну стрічку.

Андрій Кокотюха розповів, що роман на основі фільму планувався на наступний рік. Проте, оскільки дата прем’єри пересунулася на 2019 рік, вирішили здійснити новелізацію – процес, коли сценарій стрічки адаптується у формат роману.

За його словами, сюжет кінороману і фільму в цілому схожі. Але роман дозволить розкрити тему міжвоєнного періоду в Україні ширше.

«До всього, в романі є не лише новелізований сценарій однойменного фільму. Частково задіяний сценарій наступного – «Червоний. Коло вогню», який уже написаний. І фінальна частина поки ніким не екранізована – розповідь про те, як саме Данилові Червоному вдалося вижити після повстання в таборі і втекти з Воркути», – поділився він.

Письменник зазначив, що проект виграв грант Українського Культурного Фонду. Це дало змогу залучити до роботи над романом більше десятка фахових істориків як консультантів, зробити буктрейлер та кінотрейлер.

На думку Кокотюхи, кінообкладинка книжки і взагалі прив’язка до кіно позитивно вплине на продажі роману.

Це не перший в Україні випадок, коли на основі фільму створюється книжка.

(За інформацією сайту Читомо.) 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Російський спецназ захопив три українські судна
Наступна новина «Із кукурудзи виходили зелені чоловічки»: гравець «Волині» згадав, як Росія захоплювала Крим
Останні новини
Схожі новини