Четверо лучанок стали фіналістками Міжнародного літературного конкурсу

Четверо лучанок стали фіналістками Міжнародного літературного конкурсу

Четверо лучанок потрапили до коротких списків фіналістів Міжнародного літературного конкурсу есе і новел «WorkStory: робота у фокусі літератури».

Про це повідомляють на сайті Національної спілки письменників України.

Конкурсантки із Луцька, які ввійшли до шорт-листа

Надія Омельчук;
Аліна Герасимчук;
Анна Данильчук;
Ілона Пекар.

Загалом у списку – 49 прізвищ.

Новели та есе переможців будуть опубліковані в Чикаго та в літературних виданнях України.

Що відомо про конкурс «Workstory»

Конкурс «WorkStory» організували «Кабінет молодого автора НСПУ», редакції видань «Ukrainian people» (Чикаго, США), «Українська літературна газета», «Літературна Україна», компанія «Jobian» та креативна аґенція «Баляндраси».

Організатори хочуть не лише підтримати творчу молодь, а й привернути увагу до одних із найбільш значимих аспектів людського життя – роботи, безробіття, трудової міграції.

На заклик розповісти свою історію відгукнулося понад 200 авторів із 16-ти країн світу, серед яких Канада, США, Данія, Грузія, Ізраїль, Туреччина, Іспанія, Чехія, Польща, Литва, Португалія, Італія, ОАЕ та ін. 

Головними персонажами творів виступають священники, поліціянти, педагоги й діячі культури, лікарі, гіди, журналісти, офіціанти, кондитери, редактори, рекрутери, ріелтори, різноробочі, студенти, шукачі роботи, трудові мігранти.

До журі конкурсу входять відомі письменники, редактори та літературознавці: Любко Дереш, Олег Соловей, Надія Гуменюк-Лис, Ольга Руда, Володимир Погорецький, Валентина Семеняк, Юлія Бережко-Камінська, Ольга Сухомлин (Ольхова)

15–18-річних учасників оцінювали програмна директорка «Litosvita» Світлана Привалова та директорка Київської Малої Академії Наук Ірина Поліщук.

На переможців усіх номінацій чекатимуть грошові премії від співорганізатора конкурсу – компанії «Jobian»; також найкращі твори будуть опубліковані на сторінках найвідомішого журналу української діаспори в США «Ukrainian people», в «Українській літературній газеті» та на їхніх інтернет-ресурсах, на сайті і в окремій збірці Київської Малої академії наук, у «Дебют-газеті», «Золотій пекторалі» та в кількох провідних літературних інтернет-виданнях України, зокрема на сайті Національної спілки письменників України та «Літературної України».

Книга із творами фіналістів вийде за підтримки компанії «Jobian».

Читати також: Назвали лауреатів Шевченківської премії 2021 року


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькому парку з’явилися сакури
Наступна новина Які підприємства допомогли впоратися із боргами ковідному госпіталю
Останні новини
Схожі новини