Андрій Турак звітує перед виборцями

Андрій Турак звітує  перед виборцями

Свою роботу як депутат обласної ради я спрямовував по двох напрямках.

Перший напрямок – це робота у постійній комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики, яку я очолюю. Також до першого напряму відношу участь у сесійних засіданнях обласної ради.

Другий напрямок – це робота з виборцями по територіальному виборчому округу №4 з виборів депутатів Волинської обласної ради (центр – смт. Сенкевичівка), де я був обраний депутатом.

По першому напрямку:

За звітний період комісією з питань бюджету, фінансів та цінової політики (далі – профільною комісією) було проведено 20 засідань на яких розглянуто більше 200 питань.

Основними напрямками роботи комісії були опрацювання питань ефективного використання бюджетних коштів, погодження перерозподілу бюджетних призначень головним розпорядникам коштів обласного бюджету, внесення змін до показників обласного бюджету та погодження напрямків використання економії коштів субвенцій,а саме:

1. Внесення змін до показників обласного бюджету

Профільною комісією було погоджено спрямування коштів стабілізаційної дотації у сумі 11 925 958 гривень для забезпечення співфінансування поточного ремонту автомобільної дороги державного значення H-17 Львів-Радехів-Луцьк.

2. Погодження напрямків використання економії коштів субвенцій.

Профільною комісією було спрямовано економію коштів на поточний ремонт котельні ЗОШ І-ІІІ ст. с. Угринів Горохівського р-ну; спрямовано економію коштів на реконструкцію вуличного освітлення в смт Головно від КТП №31 Любомльського р-ну.

Також комісією було виділено кошти на співфінансування робіт по об’єкту «Будівництво дитячого садка на 150 місць по вул. Шапова смт Торчин» у сумі 3 000 000 грн;а також було рекомендовано виділити кошти на реалізацію проекту «Будівництво школи і дитячого садка в 55 мікрорайоні м. Луцька» – 20 000 000 грн;

на будівництво навчальних приміщень ЗОШ І-ІІІ ступенів на вулиці Ватутіна, 108 у селі Вербка Ковельського району – 1 540 690 грн;було погоджено виділення субвенції Маневицькому районному бюджету в сумі 100 000 грн для облаштування зовнішнього освітлення у с. Череваха; погоджено фінансування спортивно-масових заходів з футболу у сумі 50 000 грн. за клопотанням ГО «Федерація футболу Волині»; 

погоджено фінансування заходів Програми підтримки фінансово-господарської діяльності підприємств та установ спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на 2016-2020 роки КП «Волиньенергософт» у сумі 1800 000 грн.;

виділено 50 000 гривень на поточний ремонт приміщення Горохівської міжрайонної державної лабораторії ветеринарної медицини;рекомендовано виділити 220 000 гривень по об’єкту «Капітальний ремонт по облаштуванню санвузлів для дітей з інвалідністю Нововолинської спеціальної загальноосвітньої школи № 9;

збільшено видатки на «Капітальний ремонт котельні обласного дитячого протитуберкульозного санаторію «Згорани» Любомльського району Волинської області (заміна димової труби)» на 95 000 гривень; погоджено 1 250 000 гривень на придбання лабораторного обладнання для Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання;

було перерозподілено обсяги субвенції на виконання заходів обласної програми для дітей, хворих на цукровий та нецукровий діабет;рекомендовано Любешівській районній державній адміністрації розглянути питання щодо створення пункту невідкладної медичної допомоги на базі амбулаторії у с. Ветли;

погоджено  збільшення доходів загального фонду обласного бюджету на 2017 рік на  5 496 200 гривень за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів;

виділено на поточне утримання Липлянської спеціальної ЗОШ-інтернат 300 000 грн.; на проведення впорядкування існуючих кладовищ та інших місць поховань українців у Республіці Польща 100 000 грн.; на щомісячну доплату ветеранам ОУН-УПА, які проживають на території Волинської області, у зв’язку з відзначенням 75-річчя утворення Української Повстанської Армії на ІІ півріччя 2017 року 260 000 грн. та багато інших питань

3. Інше.

Комісією було рекомендовано: внести зміни до Регіональної програми розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини в області на 2016 – 2020 роки»;підтримати рішення «Про затвердження програм протидії тероризму на 2017-2018 роки»; підтримати рішення «Про звільнення батьків від плати за утримання дітей в інтернатних закладах»; підтримати рішення «Про внесення змін до Регіональної цільової програми соціального захисту населення на 2015-2018 роки»;

підтримати рішення «Про внесення змін до Програми матеріально-технічного забезпечення військових частин (установ) та підрозділів правоохоронних органів, проведення заходів територіальної оборони та комплектування військових частин, мобілізації та мобілізаційної підготовки в області на 2016 – 2020 роки».

Окрім цього, саме профільною комісією здійснювалося обговорення та погодження основного фінансового документу області – обласного бюджету на 2017 рік.

Також мною, як головою комісії, та іншими її членами було підтримано ініціативні звернення щодо фінансової підтримки з обласного бюджету, зокрема: звернення Намісниці жіночого монастиря Св. Різдва Христового щодо виділення коштів для проведення невідкладних ремонтних робіт, звернення Нововолинської міської ради щодо виділення 700 000 грн на відновлювальні роботи після аварії у 12 квартирному будинку на бул. Шевченка,35 у м. Нововолинськ та чимало інших.

Також я приймав участь у роботі  комісії з відбору інвестиційних програм і проектів, реалізація яких здійснювалася з використанням фінансових ресурсів бюджету розвитку обласного бюджету (обласного фонду регіонального розвитку) Волинської обласної ради.

За результатами цього конкурсу було визначено проекти-переможців, на реалізацію яких з обласного бюджету виділено 10 млн грн.

Зокрема, переможцями конкурсу стали Угринівська сільська рада    з проектом «Школа як шлях до гармонійного розвитку дитини» (виділено 641 400 грн.), Михлинська сільська рада з проектом «Альтернативна  електроенергія як крок до соціально-економічного розвитку громади» (виділено 351 180 грн.),

Шклинська сільська рада  з проектом «Вуличне освітлення в с. Шклинь Другий» ( виділено 144 000 грн.), Берестечківська міська рада з проектом «Центр національної пам’яті, історії та культури у Берестечку» (виділено 1 600 000 грн.), Городищенська сільська рада  з проектом «Зробімо село яскравішим» ( виділено 100 000 грн.) та інші.

Я також приймав та приймаю активну участь у всіх засіданнях сесії обласної ради.

Зокрема, під час звітного періоду сесією обласної ради було підтримано два мої запити. Перший запит стосувався погодження напрямків використання економії коштів іншої субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам Горохівського та Любомльського районів. Другий — відкриття відділення поштового зв’язку в с. Бережанка Горохівського району

По другому напрямку - робота по виборчому округу.

Крім роботи в комісіях я постійно виїжджаю на свій виборчий округ, де зустрічаюся зі своїми виборцями, головами сільських рад, депутатами районної ради, керівництвом Горохівської районної адміністрації.

За моєї ініціативи було створено Городищенську ОТГ в складі Городищенської, Несвічівської сільських рад Луцького району і Бережанківської, Михлинської та Угринівської сільських рад Горохівського району. Вибори в цій ОТГ відбулися 29 жовтня 2017 року.

Протягом року я неодноразово спілкувався із представниками Сенкевичівської та інших громад, із простими громадянами щодо процесу об’єднання громад. Я завжди підтримував бачення людей щодо того де і як створити кращу громаду, оскільки саме людям у цій громаді жити.

Під час зустрічі вивчав запити окремих громадян, проблеми які мають місце в сільських радах та на рівні району.

Мною в повній мірі було використано наданий мені депутатський фонд, всі кошти якого були використані для надання допомоги людям, які до мене зверталися. Як правило, кошти із депутатського фонду спрямовувалися на допомогу важкохворим людям не лише із мого округу, а й зі всього Горохівського району.

Не забуваю я також ветеранів війни. Уже багато років напередодні Дня Перемоги учасникам бойових дій, інвалідам війни І-ІІ групи, які проживають на території Угринівської та Михлинської сільских рад була надана матеріальна допомога. Також ПОСП ім. Шевченка неодноразово надавало матеріальну допомогу хворим та малозабезпеченим.

Крім окремим громадянам, мною, як депутатом надається посильна допомога громадам сіл.

Веду постійні прийоми громадян, незалежно від офіційних днів і годин прийомів. Намагаюся всім чим можу допомагати не лише своїм  виборцям, а й жителям всього Горохівського району.

Звіт оприлюднено на офіційному сайті Волинської обласної ради за посиланням: http://volynrada.gov.ua/node/27991 

Про роботу, яка була проведена у виборчому окрузі за звітний період та питання які необхідно буде вирішувати в подальшому, мною було прозвітовано на зустрічі з виборцями, яка відбулася 20листопада 2017 року в с.Угринів., по вул.Шевченка, 25А.

Депутат обласної ради                                                      

 А.А.Турак

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хтось хоче внести неправдиву інформацію у вуха волинян, – Гунчик прокоментував можливе звільнення
Наступна новина У США військовим допомагають реабілітуватися напіввовки. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини