Апарати «штучної нирки» за 4 мільйони. У Володимирі-Волинському відкрили відділення гемодіалізу

Апарати «штучної нирки» за 4 мільйони. У Володимирі-Волинському відкрили відділення гемодіалізу
Відділення гемодіалізу у Володимир-Волинському ТМО

У Володимир-Волинському територіальному медичному об’єднанні відкрили відділення гемодіалізу.

Подія відбулася у вівторок, 21 січня, повідомили у пресслужбі Володимир-Волинської міськради.

Тут проводитимуть сеанси гемодіалізу для хворих із Володимира-Волинського та району. Віднині цим пацієнтам вже не доведетьсяїздити у сусідні міста для проходження життєво необхідних процедур.

Тривалість процедури гемодіалізу залежить від самого пацієнта, складності випадку. У середньому вона займає 4 години. Під час сеансу із крові пацієнта забираються токсичні речовини, розповів виконувач обов’язків головного лікаря ТМО Олександр Клачук. Встановлені сучасні машини можуть надати весь спектр діалізної терапії.

У відділенні за кошти місцевого бюджету зробили капітальний ремонт. На ці витрати спрямували понад 800 тисяч гривень. Крім палат для хворих, тут є санвузол, сестринська та технічне приміщення. У головній палаті, де вже стоять 4 новенькі апарати «штучної нирки» загальною вартістю понад 4 мільйони гривень, все готове для прийому пацієнтів.

Відділення працюватиме 6 днів на тиждень.

Медики, що опікуються хворими на ниркову недостатність, пройшли необхідне стажування. У їх підготовці допомогли ковельські лікарі, а особливо керівник Ковельського МТМО Олег Самчук. Сьогодні у штаті є 5 працівників.

У міськраді зауважують, що відкриття нового відділення гемодіалізу – це велика заслуга начальника відділу з питань охорони здоров’я виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради Тетяни Ващук та працівників ТОВ «Лізоформ-Белко-Медтронік».

Нагадаємо, після капітального ремонту у Ковельській центральній лікарні відкрили Центр ендоурології та відділення трансплантації. 

Довідково
Гемодіаліз – це застосування апарату «штучна нирка» для позаниркового очищення організму від азотистих шлаків. Лікування дає можливість продовжити життя хворим, значній частині з них повернути працездатність.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як купити авто з Європи і зекономити тисячі доларів
Наступна новина Лучан запрошують на благодійну виставу. Збиратимуть кошти на лікування учня 24-ї школи
Останні новини
Схожі новини