Арт-променад «Так звучить Луцьк»: масштабний коктейль історії і музики

Арт-променад «Так звучить Луцьк»: масштабний коктейль історії і музики

У Луцьку відбувся арт-променад «Так звучить Луцьк!». Це музично-артистичне дійство Луцька міська рада запланувала ще два тижні тому: воно повинно було ознаменувати старт туристичного сезону. Втім, через рясні дощі арт-променад перенесли, і відбувся він в останній день весни – п’ятницю, 31 травня.

Як зазначила керівниця управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська, арт-променад – це нагода не тільки пригадати цікаву та багату історію Луцька, а й ознайомитися з його сьогоденням, зокрема за допомогою артистів, які живуть і творять зовсім поруч. Так, головна особливість заходу полягає в тому, що до його проведення залучили лише луцьких сольних виконавців і колективи, інформують Волинські новини.

Локація 1: Театральний майдан

Грав духовий оркестр «Любарт» Волинського державного коледжу культури та мистецтв імені Ігоря Стравінського на чолі з заслуженим діячем мистецтв України Миколою Чорним.

Ведучий арт-променаду, актор театру-студії «Гармидер» Дмитро Безвербний, розповів про історію площі. У 18 столітті тут були казарми кінного полку, стайні та офіцерські садиби. Відбувалися показові паради. Грали військові оркестри. А на місці ЦУМу був іподром.

Локація 2: біля пам’ятного каменя на Лесі Українки

Співав чоловічий вокальний квартет «Акорд».

«Саме через цю територію колись до Луцька на ярмарки їхали купці з різних країн. Тут була межа міста», – розповів ведучий.

Локація 3: будинок Кронштейнів (медколедж)

Тут скрипаль грав стародавні хасидські наспіви. Ведучий пояснив: місце звучить єврейською музикою.

 «На початку ХХ століття ця будівля мала пишний декор. Пілястри з капітелями, багато складної ліпнини, ковані балкончики, парапет із вазами на дахув центрі фасаду - череп і зірка Давида. Будинок належав Марку Кронштейну» - розповів ведучий.

Локація 4: Хрестовоздвиженська церква

Тут співав камерний хор «Оранта» Святотроїцького кафедрального собору, який вперше зазвучав у 1990 році саме у Хрестовоздвиженській церкві.

Локація 5: Лютеранська кірха

Тут грав камерний оркестр «Кантабіле»

 

Так звучить Луцьк💛 . І це лише короткий фрагмент арт-променаду 💛 #так_звучить_луцьк #луцьк_приємне_відкриття #тут_луцько #музика_повинна_звучати

Posted by Луцьк - приємне відкриття on Saturday, 1 June 2019

Локація 6:  будинок скульптора Миколи Голованя

Тут відбувся ексклюзивний перформанс у супроводі музичних творів відомого луцького композитора Віктора Тиможинського.

Локація 7: Костел Святих апостолів Петра і Павла

У стінах кафедрального костелу святих апостолів Петра і Павла учасники і гості слухали  органну музику у виконанні титулярного органіста Петра Сухоцького,

 

Так звучить Луцьк💛 . І це лише короткий фрагмент арт-променаду 💛 #так_звучить_луцьк #луцьк_приємне_відкриття #музика_повинна_звучати #тут_луцтко

Posted by Луцьк - приємне відкриття on Saturday, 1 June 2019

Локація 8: Замкова площа

 

Так звучить Луцьк💛 . і тут слова зайві... #так_звучить_луцьк #луцьк_приємне_відкриття #музика_повинна_звучати #тут_луцтко

Posted by Луцьк - приємне відкриття on Saturday, 1 June 2019


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Став «на біржу», але працюю. Як мене покарають? Відповідає юрист
Наступна новина Ніч у хостелі «Парасолька». Королівський прийом без туалетного паперу
Останні новини
Схожі новини