АЗС на Волині, які завищували ціни, оштрафували на 500 тисяч гривень

АЗС на Волині, які завищували ціни, оштрафували на 500 тисяч гривень
Фото ілюстративне

Держпродспоживслужба наклала штраф на загальну суму 500 тисяч гривень на сім автозаправних станцій області, які завищували ціни на пальне. 

Про це в коментарі Суспільному розповів завідувач сектору контролю за регульованими цінами Держпродспоживслужби області Олег Янюк.

Станом на 24 травня жодна із цих АЗС ще не сплатила штраф. Які саме автозаправні станції оштрафували в Держпродспоживслужбі не уточнюють.

«Результати є по семи проведених перевірках. Думаю, що вони будуть оскаржувати нарахування штрафних санкцій. Ми надали їм рішення, вони протягом двох тижнів мають сплатити, але поки що сплат немає», – зазначив Олег Янюк.

Максимальний штраф, що був накладений в межах перевірки, проведеної спільно з Державною податковою службою в травні, становив 180 тисяч гривень.

«Була максимально допустима ціна бензину А95 34 грн/літр, а реалізовували по 39 грн/літр. Це був ще квітень. З 10 до 18 травня результатів перевірки поки немає, але в середньому перевищення становило п'ять гривень», – каже посадовець.

Наразі інспектори Держпродспоживслужби моніторять ціни на пальне на п'яти заправках області. Тривалість однієї перевірки – 10 днів.

«З 18 травня прийнято постанову і скасовано регулювання цін на пальне. Але ми перевіряємо за той період, то є значні завищення цін. Хоча і зараз ми можемо робити перевірки за попередній період. Думаю, питання завищення цін буде йти на спад», – додав Олег Янюк.

Читайте також: На Волині директора фірми підозрюють у привласненні понад мільйона державних грошей


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Яка ситуація на Волинському напрямку. Зведення Генштабу ЗСУ
Наступна новина У Нововолинську розпочав роботу дитсадок з облаштованим укриттям. ФОТО
Останні новини
Схожі новини