Дефіцит пального на АЗС впродовж тижня зникне, ціни дещо зростуть – віцепрем’єрка

Дефіцит пального на АЗС впродовж тижня зникне, ціни дещо зростуть – віцепрем’єрка
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Завдяки законтрактованим обсягам на території Західної Європи проблема з дефіцитом пального на автозаправних станціях буде розв’язана протягом тижня, але ціни дещо зростуть.

Про це заявила перша віцепрем’єр-міністерка економіки Юлія Свириденко, – пише «Економічна правда».

Вона констатувала, що цього тижня утворився тимчасовий відчутний дефіцит пального на АЗС  в окремих регіонах України. 

Причиною стало те, що протягом останніх трьох тижнів Росія «завдавала нищівних ударів по паливній інфраструктурі України».

Зокрема, знищено Кременчуцький нафтопереробний завод, який був основним виробником пального в Україні, а також низка великих нафтобаз операторів ринку зі значними запасами пального.

Вона заявила, що метою агресора було зупинити економіку України через штучне створення дефіциту пального. Проте, додала посадовиця, уряд з початку війни щоденно співпрацює з операторами ринку для забезпечення населення і підприємств нафтопродуктами.

«Впродовж наступних 7 днів дефіцит буде ліквідований, оскільки оператори мають законтрактовані обсязі на території Західної Європи. І зараз ми вирішуємо питання їх завезення на територію України», – заявила вона.

Вищі витрати на логістику через складні маршрути та використання кількох видів транспорту призведуть до незначного подорожчання нафтопродуктів.

Нагадаємо, 27-го березня близько 22:00 росіяни завдали ракетного удару по нафтобазі у Луцьку. Унаслідок цього там вибухнув резервуар з пальним та виникла пожежа.

О 8:12 28-го березня рятувальникам вдалось локалізувати її. Згодом того ж дня пожежники показали фото та відео з місця подіїЛіквідувати пожежу вдалось лише о 6:00 29-го березня. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині сьогодні знешкодять вибухівки часів Другої світової
Наступна новина На Волині у ліцеї вчителі, школярі та переселенці шиють військову амуніцію
Останні новини
Схожі новини