«Бабусю примусово виселили, посадили в товарняк...» – нардеп Рубльов про історію своєї родини

«Бабусю примусово виселили, посадили в товарняк...» – нардеп Рубльов про історію своєї родини
Панахида біля Пам’ятного хреста жертвам голодомору та політичних репресій в Україні

Народний депутат України Вячеслав Рубльов, а також його колеги Ірина Констанкевич та Євгенія Кравчук взяли участь вшануванні пам’ять тих, хто постраждав внаслідок примусової депортації українців з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Лобачівщини та Західної Бойківщини.

Панахида біля Пам’ятного хреста жертвам голодомору та політичних репресій в Україні відбулася 9 вересня в Києві, повідомили у прес-службі нардепа.

За словами Вячеслава Рубльова, його рідні по маминій лінії – холмщаки.

«Бабусю примусово виселили з рідної домівки, посадили в товарний поїзд та вивезли в Дніпропетровську область. Вона ніколи не полишала думки повернутися на Холмщину, і саме тому з часом оселилася у Луцьку, ближче до малої батьківщини. Саме тому питання депортації українців таке важливе для мене, адже це трагічна сторінка в історії моєї родини та родин тисяч українців», – зазначив народний депутат.

Він додав, що ті, хто постраждав внаслідок примусового переселення, повинні бути визнаними в українському законодавстві та отримувати пільги, які передбачені в Законі «Про статус ветеранів війни».

«Тому ми зініціювали законопроект щодо визнання депортованими тих українців, яких примусово у 40-х роках виселили з території Польської Народної Республіки», – підкреслив Вячеслав Рубльов.

9 вересня цього року виповнилося 75 років від початку депортації українців з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Лобачівщини та Західної Бойківщини.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Понеділок, 9 вересня
Наступна новина Хто чим частуватиме на Луцькому фестивалі їжі? Список учасників
Останні новини
Схожі новини