Хроніка пригод Луцька і Волині. Понеділок, 9 вересня

Хроніка пригод Луцька і Волині. Понеділок, 9 вересня
Пожежа біля Луцької міськради

Пожежа у закинутому будинку в центрі Луцька, напад на волинських інкасаторів у Житомирі, нічна аварія за участю п’яних підлітків… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у понеділок, 9 вересня.

Пожежа на будівництві

У Луцьку на будівництві горіла трансформаторна підстанція. Пожежа сталася 9 вересня орієнтовно об 11:20 на об’єкті, розташованому на вулиці В’ячеслава Чорновола, замовником якого є ТзОВ «Казкова оселя». Одні із засновників ТзОВ «Казкова оселя» – фірма ТОВ «Сучасний дім плюс», власником якої є депутат Луцькради Андрій Покровський та його колишня дружина Ольга Мурзіна

Збив на смерть велосипедиста

У Рожищі 8 вересня автомобіль «Mercedes-Benz Sprinter» на смерть збив велосипедиста. За кермом перебував 45-річний місцевий житель. Керуючи автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, він не вибав безпечної швидкості та наїхав на велосипедиста, 64-річного мешканця Рожища. Пенсіонер помер у кареті швидкої медичної допомоги. Транспортний засіб помістили на арештмайданчик. Водія затримали.

Зіткнулися два авто. Загинула пасажирка

Неподалік села Буцинь Старовижівського району 7 вересня 46-річний ковельчанин, керуючи автомобілем «Fiat Doblo», зіткнувся з автомобілем  «Mazda». 71- річна пасажирка автомобіля «Mazda» загинула на місці. Обох водіїв та двох пасажирів автомобіля «Mazda» госпіталізували.

П’яні підлітки перекинулися на мотоциклі 

У селі Полиці Камінь-Каширського району вночі 8 вересня четверо неповнолітніх (двоє дівчат та двоє хлопців) через порушення правил експлуатації транспортного засобу впали на проїжджій частині з мотоцикла та отримали тілесні ушкодження. Усіх госпіталізували. 15-річний водій, житель Полиць, у тяжкому стані: у нього забій головного мозку, перелом склепіння та основ черепа, забійні рани колінних суглобів. У решти учасників події – мешканців Гути-Боровенської та Полиць, яким по 16-17 років: струс головного мозку, забої, гематоми, синці та садини. В однієї з дівчат – перелом лівої ключиці. Мотоцикл без реєстраційних номерних знаків, не зареєстрований.

Авто газової служби потрапило в аварію

У Луцьку 9 вересня сталась ДТП за участю автомобіля газовиків та Volkswagen Golf. Автомобіль Volkswagen Golf рухався головною дорогою у напрямку села Рованці. Тим часом авто газової служби рухалося у протилежному напрямку, здійснюючи маневр з'їзду з головної дороги на вулицю Глушець. Зіткнення відбулося у результаті недотримання ПДР водієм автомобіля газової служби, який не пропустив транспортний засіб, що рухався головною дорогою. Легковик отримав незначні механічні пошкодження. Постраждалих у ДТП немає.

У ДТП – двоє постраждалих

У селі Рованці неподалік ресторану «Чевермето» 9 вересня сталася аварія за участю вантажівки Volkswagen Tab та легковика Renault Clio. Як прокоментували медики, є двоє постраждалих. Одного чоловіка забрали каретою швидкої допомоги до медичного закладу – у нього піднявся тиск до критичної позначки. Іншому учаснику ДТП надавали допомогу безпосередньо на місці зіткнення у кареті швидкої. Його стан оцінюють як неважкий. Зі слів очевидців, зіткнення трапилось, ймовірно, через недотримання водієм Renault ПДР, оскільки, за правилами, останній повинен був надати перевагу в русі транспортному засобу, який рухався головною дорогою. 

Горів ліс

Під лінією електромережі, що прилягає до лісового масиву Маневицького лісництва ДП «Маневицьке лісове господарство» 9 вересня сталося загоряння. Внаслідок падіння сухої гілляки з дерева, що зачепило лінію постачання електромережі, відбулося замикання. Іскри, що утворились, спричинили загоряння сухої трави. На місце оперативно прибули пожежні екіпажі лісової охорони ДП «Маневицьке ЛГ» та Маневицького райвідділу УДСНС. Завдяки спільним злагодженим діям загоряння вдалося швидко зупинити. 

Через суд вимагають плату за проїзд вантажівок

Львівського перевізника хочуь змусити сплатити понад 116 тис. грн за проїзд дорогами Волині великовагового транспорту. Прокуратура Волинської області звернулася до Старосамбірського районного суду Львівської області із відповідним позовом. Підставою стали матеріали проведеного Управлінням Укртрансбезпеки у Волинській області на 89 км автомобільної дороги «Львів-Радехів-Луцьк» габаритно-вагового контролю транспортного засобу – автомобіля марки DAF, за результатами чого зафіксували перевезення вантажу з перевищенням встановлених вагових обмежень.
За вказане порушення органом контролю розраховано плату за проїзд в сумі 3 643,32 євро, яку в добровільному порядку перевізник до бюджету не сплатив. Відтак органи прокуратури звернулись до суду.

Чоловіка розшукують третій місяць

Волинська поліція розшукує  Куликова Олексія Сергійовича 9 квітня 1988 року народження, українця, жителя Каменя-Каширського. Чоловік 27 червня цього року залишив реабілітаційний центр, що у Володимирі-Волинському, та дотепер його місцезнаходження невідоме. Прикмети:  худорлявий, волосся чорне. Був одягнений у спортивні штани та футболку. Поліція просить громадян, яким відома будь-яка інформація щодо можливого місця перебування вказаної особи, невідкладно повідомити за телефонами: (8-03322) 74-23-40, 068-947-53-07 або 102.

Згорів закинутий будинок

У Луцьку на вулиці Богдана Хмельницького, 28, 9 вересня сталася пожежа – загорівся закинута будівля, також сталось займання сусіднього будинку 28а. Пожежу ліквідували працівники ДСНС. На місці працювали ще медпрацівники та волиньгаз. Потерпілих внаслідок пожежі немає, медичної допомоги ніхто не потребував.

Читати більше про пожежу закинутого будинку.

Затримали турків із підробленими паспортами

На автомобільному пункті пропуску «Ягодин» затримали двох громадян Туреччини. Іноземці намагались скористатись підробленими паспортами. За результатами поглибленої перевірки встановили, що у паспортних документах замінені обкладинки.

Напали на інкасаторів

У Житомирі напали на інкасаторів з Волинської області. Близько 10:00 до поліції надійшло повідомлення про озброєний напад невідомих на поліцейських охорони. Під час переміщення грошей з магазину до спеціального автомобіля на одного з поліцейських групи фізичної охорони Управління поліції охорони у Волинській області напали невідомі, які застосували вогнепальну зброю. Правоохоронець встиг убезпечити сумку із щойно отриманими грошима, закинувши її у салон броньованого авто. Одразу ж потому інший поліцейський заблокував машину із середини. Внаслідок стрілянини поліцейський групи фізичної охорони отримав поранення у ногу. Його доставили до лікарні. Нападники з місця події зникли на автомобілі.

Підготовлено за матеріалами видань Волинь Online, ІА Волинські Новини, пресслужб ГУНП у Волинській області, прокуратури Волинської області, Патрульної поліції Волинської області, Волинського ОУЛМГ, ГУНП у Житомирській області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцька броварня запрошує на «вигідний понеділок» з темним пивом
Наступна новина «Бабусю примусово виселили, посадили в товарняк...» – нардеп Рубльов про історію своєї родини
Останні новини
Схожі новини