Бачив звірства росіян у Грузії: історія бійця тероборони Волині

Бачив звірства росіян у Грузії: історія бійця тероборони Волині

Георгій Кірія – народжений у Кутаїсі боєць 100 ОБрТрО з позивним «Гурген». Під час російської агресії 2008 року він пішов захищати Грузію 17-літнім юнаком.

Про це йдеться на сторінці 100-ої окремої бригади тероборони Волині. 

«Вдома я б просто не всидів! Ми – грузини та українці – понад усе любимо свободу! А росіян я ненавиджу: бо бачив, які звірства вони чинили у Грузії 2008-го – і знаю, які звірства вони чинять нині в Україні!», – каже Георгій Кірія. 

10 років потому (2018-го року), уже змужнілий юнак приїхав на Волинь провідати дядька й тітку, які давно перебралися в Україну. І залишився, зустрівши волинянку Інну, яка невдовзі стала його дружиною.

Георгій давно подав документи на одержання українського громадянства, та станом на 24 лютого 2022-го «тризубого» паспорта ще так і не одержав. 

Проте, це не завадило йому у перший день війни зібрати наплічник, обійняти дружину і трирічного сина Артема й вирушити до військкомату – захищати тепер уже рідну Україну.

«Тоді – 2008-го – я не міг багато зробити. Бо був ще надто молодим і «зеленим» солдатом. Нині ж у мене вже набагато більше життєвого досвіду – тож зможу зробити набагато більше», – розповідає «Гурген

Читайте також: «Ця війна має поставити крапку», – історія татарина з волинської тероборони


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Верховна Рада скасовує «нульове» розмитнення авто
Наступна новина Вступна кампанія 2022: як до неї готуються на Волині. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини