Батьківщина за 400 євро. Лучанка, яка не може виїхати з Індії, просить допомоги

Батьківщина за 400 євро.  Лучанка, яка не може виїхати з Індії, просить допомоги
Анна Боброва в Індії

«Хочу повернути дружину з Індії», - відео з такими словами записав на Ютубі чоловік лучанки Анни Бобрової. Жінка з 28 лютого перебуває в Індії, а зараз через суворий карантин не може повернутися додому. Ми зв’язалися з Анною і поспілкувалися з нею.

Лучанка Анна Боброва – зараз в індійському місті Вріндаван. Як вона розповіла «Першому», залишилася в Індії, бо Україна скасувала рейси МАУ.

«Індуси вбачають у людях із заходу загрозу»

«В Індії я з 28 лютого. Спочатку була в Маяпурі з українською групою паломників в центрі ІСККОН, відвідували ведичний планетарій і місцеві святині. Далі поїхала з міжнародною групою до Вріндавану. До 20-го березня ця група вирушила додому, в них була можливість виїхати, бо транзит через Москву був дозволений. А я залишилася з українцями, бо наш рейс МАУ скасувало!» - зазначає Анна.

Жінка каже, що в Індії запровадили суворий карантин, «індуси вбачають у людях із заходу загрозу».

Живе лучанка у готелі, він оплачений до 25 березня. Де мешкати далі – не знає. Раніше українці, які залишилися у Вріндавані повідомляли, що не могли зв’язатися із українським консульством в Індії. Наразі ж Анна Боброва каже, що консульство допомогло у продовженні візи: «усім бажаючим до 15.04 безкоштовно».  Але лишатися в країні без коштів, без спілкування з обмеженням прав у чужій країні, де запровадили низку карантинних заходів, - надзвичайно складно.

Українцям пропонують евакуацію, але за власний кошт, і це досить дорого. Квиток коштує 400 євро.

Фото з поїздки до Індії

«Поки що я в нормі»

«Спека, незнання мови - все це не радує.  Після 10-го квітня на дворі буде +45», - пише лучанка.

За її словами, в Індії обмежили доступ до громадських місць та храмів, заборонено користуватися громадським транспортом , закрили ринки, майстерні, фабрики, офіси та інші заклади, зупинили внутрішні та міжнародні рейси, заборонили будівельні роботи, а також роботу храмів та інших релігійних установ.

Наразі Анна намагається не панікувати.

«Поки що я в нормі, переживань не маю, бо вмію тримати себе у формі за рахунок духовної практики: медитація, йога ... В іншому випадку можна захворіти, стрес та фізичні обмеження недобре відображаються на здоров'ї, тому я тримаюся на позитиві,  бо не хочу наслідків», - розповідає вона.

Фото з поїздки до Індії

«Поверніть дорогу дружину»

Найбільше, каже, потребує фінансової допомоги,  бо «до 26 березня я маю мати на карті біля 12000 грн, аби купити квиток на чартерний рейс, який нам пропонує Кабмін України».

Чоловік Анни опублікував відео на Ютубі з проханням допомогти повренути дружину додому.

«Хочу звернутися до вас із проханням допомогти мені повернути мою дорогу дружину з Індії, яка «зависла» там за певних обставин. Білет для її повернення коштує 400 євро. Ну, а навзаєм хочеться запропонувати вам рецепти позитивного і щасливого життя за будь-яких обставин», - каже він і просить надсилати пожертви на  картку Анни. Збір коштів таким чином оголосили до 26 березня на білет додому чартерним рейсом Делі-Київ.

P.S. Як повідомила Анна на своїй сторінці в соцмережах 23 березня, гроші на квиток зібрано і вона повертається в Україну. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині поки не побільшало смертей від пневмоній, - головний медик області
Наступна новина Луцьких медиків розвозить на роботу більше 30 автобусів. Проблеми є з селами
Останні новини
Схожі новини