На Волині поки не побільшало смертей від пневмоній, - головний медик області

На Волині поки не побільшало смертей від пневмоній, - головний медик області

Очільник управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк заявив, що на Волині поки немає підвищення рівня смертності від пневмонії – основного ускладнення коронавірусу.

Про це він повідомив у понеділок, 23 березня, під час брифінгу в ОДА.

«Кажуть, що поки не було випадків коронавірусу, бо не було тест-систем. В цьому є частка правди. Але ми бачимо середньорічну статистику (смертей від пневмоній, - ред.) і наші цьогорічні показники не вибиваються з загальних показників за останні, принаймні, 5 років. Тому епідемії в таких масштабах, як є в Італії чи Іспанії, я впевнений, ще немає», - сказав Ігор Ващенюк.

«Чи є коронавірус в області, в Україні? Очевидно, що є. Ми не відірвані від системи. Але, якщо ми виконаємо всі заходи, які приймає держава, вистачить і дихальних апаратів, і місць в лікарнях», - повідомив посадовець.

Нагадаємо, 23 березня на Волинь прибудуть майже 8 тисяч тестів на коронавірус. З них – 1920 – лабораторні і 5800 – експрес.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чи селитимуть луцьких медиків у пологовому будинку
Наступна новина Батьківщина за 400 євро. Лучанка, яка не може виїхати з Індії, просить допомоги
Останні новини
Схожі новини