Безоплатна передача дитячої залізниці у комунальну власність Луцька неможлива, – Укрзалізниця

Безоплатна передача дитячої залізниці у комунальну власність Луцька неможлива, – Укрзалізниця
Луцька дитяча залізниця

Безоплатна передача майна дитячої залізниці у комунальну власність Луцька неможлива. В «Укрзалізниці» пропонують місту розглянути можливість придбання цього майна.

Таку відповідь «Укрзалізниці» отримала Луцька міська рада після того, як просила взяти дитячу залізницю на баланс міської територіальної громади. Про це ідеться на сайті міськради.

Читати також: «Ми будемо боротися». Історія Луцької дитячої залізниці. РЕПОРТАЖ

Нагадаємо, у вересні цього року АТ «Укрзалізниця» попередило колектив Луцької дитячої залізниці про скорочення та ліквідацію закладу до 15 грудня 2020 року.

Луцька міська рада надіслала ряд клопотань щодо передачі її на баланс міської територіальної громади. Відповідні листи спрямували на адреси АТ «Укрзалізниця» та її підрозділів (Рівненська дирекція залізничних перевезень, регіональна філія «Львівська залізниця»), Міністерства інфраструктури України. Нещодавно такий же лист направлено й Прем’єр-міністру України.

Читати також: Лучани просять зберегти дитячу залізницю. Зареєстрували петицію

Довідково
Луцька дитяча залізниця – заклад позашкільної освіти та профорієнтації дітей у місті Луцьку. Її відкриття відбулось в листопаді 1954 року. Протяжність маршруту становить 1,5 км та налічує 2 станції: «Водограй» та «Росинка», а тривалість проїзду між ними – близько 7 хвилин. У 2009 році відбулася заміна тягового тепловоза.
Нині на Луцькій дитячій залізниці проходять позашкільне навчання близько 500 школярів 5-11 класів. Щотижневі заняття відбуваються у приміщенні станції «Росинка», а навчально-виробнича практика – на станціях, у потязі та на прилеглому залізничному господарстві.
Штат дитячої залізниці налічує 9 працівників.
Приміщення станції «Росинка» визнане найкращим об’єктом архітектури міста Луцька, йому неодноразово намагалися надати статусу архітектурної пам’ятки.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський звільнив першого заступника голови Офісу Президента Трофімова
Наступна новина Локдаун цілої країни не плануємо, але жорсткіші обмеження можливі, – Шмигаль
Останні новини
Схожі новини